Hirdetés

Nem lehet majd eladni az Nvidia kártyák mellé csomagolt játékokat

|

Változik az Nvidia videokártyák mellé járó játékok kódbeváltásának módja, így valószínűleg csak az aktiválhatja őket, aki a kártyát használja.

Hirdetés

Az eBayen és a mindenféle kódárus oldalakon megtalálható kódok egy része videokártyavásárlóktól származik, akik nem tartanak igényt az ajándék játékra, és annak eladásával szeretnék visszaszerezni a kártyára fordított összeg egy részét. Úgy tűnik, az Nvidia ennek annyira nem örül.

A cég napokban frissítette a beváltással kapcsolatos GYIK-et, melyben szerepel, hogy a továbbiakban a GeForce Experience-en keresztül kell felhasználni a kapott kódot. A program ellenőrzi, hogy a gépben olyan kártya van-e, amilyenhez a játék jár, így biztosítható, hogy az váltja be, aki vásárolta. Az nem tiszta, hogy pontosan mit vizsgál: a kártya típusát, a szériaszámot, vagy esetleg más, egyedi azonosítót, így lehet, hogy aki például egy GTX 1070-et vett, az odaadhatja kulcsát egy másik GTX 1070-esnek, de akinek 1060 van, az már nem fogja tudni beváltani. 

Ennek valószínűleg lesz még folytatása, figyeljük a fejleményeket és felháborodásokat. Írjátok meg addig is, ti mit gondoltok erről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)