Hirdetés

Az Nvidia szerint az RTX 2080-as videokártyájuk erősebb, mint bármelyik következő generációs konzol GPU-ja

|

Ezt maga a vállalat elnöke közölte, de egy nagyon fontos részlet nem derült ki a prezentációjából.

Hirdetés

Az Xbox Series X-et már bejelentették, a PlayStation 5 nagy leleplezése viszont még várat magára, ugyanakkor azt még egyik esetében sem tudjuk, egészen pontosan milyen hardverek fognak zakatolni benne. Ennek ellenére az Nvidia tudhat valamit, ugyanis vezetője érdekes kijelentést tett egy rendezvényen.

Hirdetés

Jensen Huang, a vállalat vezérigazgatója nemrég előadást tartott a GTC China 2019-en, amely során sok mindenről beszélt, és prezentációjában egyebek mellett azt állította, hogy a GeForce RTX 2080 erősebb, mint a jövőre érkező újgenerációs konzolokban zakatoló GPU-k. Egészen pontosan egy 2080-as videokártyát használó Lenovo Y740-et hasonlítottak össze egy következő generációs konzollal, de az nem derült ki, hogy melyikkel.

Ez tehát az Nvidia álláspontja, de amíg nem rendelkezünk hivatalos információkkal az új Xbox és PlayStation specifikációi kapcsán, addig érdemes óvatosan kezelni a vállalat állításait. Nem elképzelhetetlen, hogy a felső kategóriás VGA valóban erősebb, mint az, ami a konzolokba kerül majd, ugyanakkor a GeForce 20-as szériája már közel másfél éve a piacon van, így a Microsoftnak és a Sonynak bőven volt ideje arra, hogy előálljon valami ütősebb megoldással.

Remélhetőleg a közeljövőben kiderül, mit is tudnak a következő generációs konzolok, és végre befejeződhetnek a találgatások.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)