Hirdetés

Szó szerint szuper újdonságot szellőztet az NVIDIA

|

Jövő héten kezdődik a tajpeji Computex, az AMD már lázasan készül az új NAVI kártyák bemutatására, de egy videó szerint az NVIDIA sem érkezik üres kézzel.

Hirdetés

Tényleg ennyi? Szuper? Köszi, NVIDIA, most aztán a torkomban dobog a szívünk. Mi lehet ez? Na jó, sejtjük, hogy nem zöld esőköpeny vagy nanorészecskés testpáncél, de azért egy kicsit meg lehetett volna erőltetni magatokat. Mindegy is, a lényeg, hogy jött egy videós teaser, ami szerint a zöld cég nem hagyja annyiban, hogy az AMD ellopja a Show-t Tajpejben.

Hirdetés

A Computex minden évben az adott év második felének technológiai útjelzője, amit itt bemutatnak a cégek, az nagyjából megmutatja, milyen termékek és szolgáltatások dominálják az őszi és ünnepi tech-piacot. Azt már tudni lehet, hogy a grafikus vezérlők területén az AMD gurít nagyot, hiszen bemutatja a NAVI kártyáit, de eddig nem lehetett tudni, mivel vág vissza a kiállításon az NVIDIA. Pontosat ugyan most sem közöltek, de egy videós előzetes azt jelzi, hogy ők sem ülnek a babérjaikon.

A videóban tényleg nem látszik semmi konkrétum, csak annyi, hogy egy "szuper" dolog érkezik. Jó kérdés, mi lesz ez, de persze a szakértők már elkezdték a találgatást. A legtöbb vélemény szerint arról van szó, hogy a vállalat frissíti a Turing architektúrás termékcsaládját, ami gyors ráncfelvarrást jelent, de ez talán elég lehet arra, hogy csökkentse az AMD NAVI bejelentés jelentősségét.

A piaci pletykák is ezt támasztják alá, az RTX 20xx széria frissítése többek között gyorsabb GDDR6 memóriát és néhány egyéb erősebb alkatrész beépítését jelentheti. Viszont többen úgy vélik, a zöld gyártó most nem a csúcskategóriára céloz majd, hiszen az RTX2080 még mindig gyorsabb mint a Radeon VII és többet is tud nála, tehát valamivel lejjebbi szinten kell csatába bocsátkozniuk.

Kering még pár érdekes teória a neten. Egyesek szerint csak valamilyen szoftveres újítás lesz, vagy a Shielddel kapcsolatos bejelentés. Mások úgy vélik, a GTX 16-os szériájára utalhat a dolog, mert 16 másodperces maga a videó is. Meg hát ugye a gyíkemberek és a háttérhatalom. Szóval jöhetnek a találgatások, miről is van szó, és persze mennyire lesz jó mindez nekünk, játékosoknak!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)