Hirdetés

PlayStation 5 - még mindig dolgoznak a visszafelé kompatibilitáson

|

Azt már rég elárulta a Sony, hogy a PlayStation 4 játékainkat a következő generáción is játszhatjuk majd, de hogy ez pontosan hogyan történik, arra még nem tudnak pontos választ adni.

Hirdetés

A Sony már a PlayStation 5 első hivatalos bejelentésekor kiemelte, hogy a konzol támogatja majd, az előző generációra megjelent játékokat, ezzel is megkönnyítve a PS4-ről PS5-re való átállást a tulajoknak. Ez  a hír áprilisban érkezett, azóta pedig semmit nem tudunk arról, hogy hogy halad ennek a fejlesztése, illetve hogy egyáltalán hogyan néz majd ki a visszafelé kompatibilitás. A jelek szerint még a Sony sem pontosan tudja.

Hirdetés

A legnagyobb kérdés, hogy vajon a digitálisan megvett játékaikat is elérik-e azok, akik esetleg a korábban már megvásárolt címeikhez térnének vissza az új konzolon. A Sony egyik képviselője így nyilatkozott a tegnapi bejelentések kapcsán a funkcióról:

"Jelenleg a fejlesztőcsapat minden energiáját annak megerősítésére fordítja, hogy maradéktalanul biztosítani tudjuk a teljes kompatibilitást. Egy kis türelmet kérünk a további információkig."

Mivel a PS4 nem támogatta a korábbi játékokat, az ilyen ködös nyilatkozatoknál görcsbe szorul a tekintélyes digitális könyvtárral rendelkező ember gyomra. A Sony azt megerősítette, hogy valóban 2020 karácsonyi szezonjában érkezik majd az új konzol és ígéretük szerint mostantól rendszeresen érkeznek kisebb infókkal. Nagyon reméljük, hogy ezen kérdés tisztázására minél hamarabb sor kerül, vagy dühödten Xbox logókat kezdünk el rajzolgatni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)