Hirdetés

Radium Ghost GT-R Plusz PC - belevaló gamer-PC egyszerűen, stílusosan

|

A szaggatás, a lebutított grafika miatt nem kell aggódnod, ha erre a gépre szavazol. Ilyen az, amikor a dögös külső erős belsővel találkozik.

Hirdetés

Megpillantva egy világító, dizájnos házba rejtett gamer PC-t sokan azt gondolják, hogy ez bizony elérhetetlenül drága mulatság. Ez sokáig igaz is volt, azonban a PC-s komponensek fejlődésével sok minden megváltozott a játékra szánt számítógépek világában is: például az, hogy elérhető áron is lehet erős gamer gépünk. Ha pedig nem szeretnénk napokat, heteket tölteni azzal, hogy összezavarjanak a lelkes fórumozós megmondóemberek, vagy fáradtságos kutatómunkával mi válogassuk össze a komponenseket, itt az ideje egy készre szerelt játék PC után nézni. Ne adjunk esélyt annak, hogy átvágjanak minket valamilyen szupermarketes összeállítással vagy raktáron maradt kacatokkal, van helyette egy sokkal jobb tanácsunk: ugorj fejest a PC Master Race csodálatos világába a Ghost GT-R Plusz konfigurációval.

Csillogó páncél

Fényes és koromfekete, leginkább egy versenyautó elejére hasonlító Aerocool Cruisestar házba került a Radium Ghost GT-R Plusz konfigurációja. A ház előlapja alul fémhálós, ami mögé egy világító, 12 cm-es ventilátor került, felül pedig fényes fekete pajzs rejti az 5,25 colos meghajtóhelyet. Felül mindössze a ki/bekapcsoló gombot találjuk, aminek a háttérvilágítása egyben a HDD-aktivitást is mutatja. Az előlapi portok sem maradtak ám le, csupán felülre költöztek és ha már van elegendő hely, mindjárt négy USB-t is kapunk, 2-2 USB 2.0 és 3.0 leosztásban. A gépház oldalán ott találjuk a plexi ablakot, hogy irigyeink megcsodálhassák PC-nk belsejét is, továbbá még két ventilátort is elrejtettek a házban, hogy a hűtéssel ne legyen gondunk. A külsőre tetszetős ház a megfelelő szellőzés mellett a hangtompításban is jól teljesít, hiába játszunk órákat a legújabb 3D-s játékokkal, zajtól, zúgástól nem kell tartanunk.

Megbízható erő

Aki nem szeretne vadonatúj gamer PC-jében turkálni, annak is érdemes pár percet rászánnia a gép belsejének megcsodálására akár a plexi ablakon keresztül, akár az oldallapokat leszerelve. Odabent ugyanis nem az otthon összetákolt gépek kusza kábeldzsungele és a hanyagul csavarozott komponensek veszélyes kártyavára fogad, hanem pedáns rend, ahol minden kábelnek, csatlakozónak pontosan megvan a helye. Ez ugyebár jól néz ki, továbbá a hűtést sem rontja a sok zsinór.

A mesterien összeállított gép esetében nem kell attól tartanunk, hogy lejárt komponenseket, zsákutca platformot kapunk. A Ghost GT-R Plusz alapja egy MSI B250M Gaming lap, amely a legújabb generációs Intel LGA1151 processzorokat is támogató chipkészletre épül. Az alaplap meghatározza, meddig tudjuk később bővíteni PC-nket és jó hír, hogy ez esetben igen sokáig: a lap kezeli akár a Core i7 CPU-kat is, az M.2-es NVMe SSD-ket, sőt, a hátlapi kivezetésekhez egy USB Type-C csatlakozó is került.

Gamer gépről lévén szó, fontos, hogy mi is került az alaplapba. A CPU-val sokáig nem lesz gondunk, a négymagos Intel Core i5-7500 kiváló teljesítményt nyújt és egészen erős, csúcskategóriás videokártyákat is könnyedén meghajt. A 8 GB RAM manapság az ideális választás rendszermemóriából, amit a Radium azzal fejelt meg, hogy itt passzív hűtésű, világító modult kapunk.

A legfontosabb a videokártya, amiből egy GeForce GTX 1050 Ti-re esett a választás. Ez a középkategória felső szegmensébe sorolható, méghozzá azért, mert full HD felbontásban (1080p) minden játékkal elbánik, nem kell szaggatástól, lassulástól tartanunk, miközben fogyasztása nagyon alacsony. Ennek ellenére egy túlméretezett, 80 Plus Bronze minősítésű, csendes Kolink 500 wattos tápegység is került a Ghost GT-R Plusz gépbe, így bővítésnél a tápegységet nem kell leváltanunk.

Hogy ne érezzük úgy, ajándék nélkül távozunk a pénztártól, egy MSI B1 gamer egér és el-, illetve visszaszállításos garancia is jár a gamer PC-hez, de talán ennél is fontosabb, hogy a vásárlással nem kötöttük magunkat végérvényesen egyetlen konfigurációhoz. A Radium Evolution Upgrade garancia lehetőséget ad arra, hogy három hónapon belül bármely, számunkra gyenge (vagy erős) komponenst lecseréltessünk: ilyenkor a szerelés ingyenes, csupán az eredeti és az új, választott komponens közti árkülönbséget kell kifizetni. Akkor sem kell összetörni, ha kicsúszunk a három hónapból: ilyenkor egyedi megbeszélés alapján kicserélik PC-nkben a kívánt komponenseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)