Hirdetés

Itt a világ legkisebb játéktermi gépe

|

Az egy dolog, hogy nagyon kicsi, de még működik is és rengeteg klasszikus játéktermi játékot lehet futtatni rajta.

Hirdetés

Ha az ember igazán retro videojátékos hangulatot akar teremteni, akkor a játéktermi gépeknél nincs jobb választás, viszont ezeket a gépeket nem könnyű beszerezni és még annál is nehezebb őket szállítani. Természetesen az emulátorok tökéletesen futtatják a ezeket a szoftvereket, de tagadhatatlan, hogy a hardver részét képzi az árkád gépek varázsának. Hogyan lehetne kompromisszumot találni a kettő között?

Természetesen úgy, hogy saját, hordozható hardvert építünk. Manapság már elérhetőek olyan eszközök, amelyekkel ez nem probléma, Philip Burgess pedig meg is épített egy hihetetlenül kicsi, természetesen működőképes játéktermi gépet, aminél kisebbet eszkábálni már valószínűleg elég nehézkes lenne.

Az aprócska kütyü egy Raspberry Pi Zeróra épül (ez ugye a Raspberry Pi egykártyás számítógépei közül a legkisebb, nagyjából bankkártya méretű), de csatlakozik hozzá még egy 0,96 hüvelykes Adafruit OLED kijelző is (az Adafruit mindenféle kiegészítőket gyárt mikrokontrollerekhez). A rajta futó szoftver természetesen a MAME, ami számtalan játékgépet képes emulálni.

Ha szeretnétek többet megtudni a technikai részletekről (vagy akár építeni egy hasonlót!), akkor látogassatok el erre az oldalra, ahol Burgess részletesen ismerteti, hogy hogyan készült ez a csoda.

Nektek hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)