Hirdetés

Valaki kézikonzolt csinált a Nintendo Wii-ből

|

Kilenc hónap kellett hozzá, de megszületett a WiiBoy Color.

Hirdetés

A Nintendo Wii rengeteg olyan kiváló játékkal rendelkezik, amelyet a vállalat nem portolt Switchre és nem is tűnik úgy, hogy valaha fog (mint például a Super Mario Galaxy), éppen ezért nem rossz ötlet beszerezni ezt a régebbi masinát. Csakhogy egyvalami mégiscsak ellene szól, méghozzá a hordozhatósága, elvégre a hibrid géppel már a tömegközlekedésen is játszhatunk, a Wii-vel nem. Vagy mégis? Nem javasolnánk, hogy otthon ti is kipróbáljátok, de született áthidaló megoldás. 

Hirdetés

Egy modder, GingerOfMods nem kisebb projektet hozott össze, minthogy egy Game Boy Color méretű tokba beleoperált egy Wii-t egy 3,5 hüvelykes, 480p-s IPS kijelzővel. Ennek köszönhetően nem csak a Wii-játékokat élvezhetjük hordozható módon, hanem a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően a GameCube címeket is.

Persze a teljes összképhez hozzátartozik, hogy GingerOfMods több konzol részeit is felhasználta, így a WiiBoy Color nem jöhetett volna létre a Switch, a DS Lite és a GameCube alkatrészei nélkül. Íme a végeredmény 9 hónapnyi munka után: 

A WiiBoy Color rendelkezik USB-C porttal is, amin keresztül tölteni is lehet (a készítő szerint pedig két-három órát bír egyetlen töltéssel), sőt a jack dugóval is megbirkózik. Az nem világos, hogy rendelkezik-e Wi-Fi és Bluetooth támogatással, de legalább a konzolt úgy lehet mozgatni a játékok közben, mint a Wii kontrollereket. Nem tudjuk elképzelni, mennyire kényelmes ez, de a munka mindenképpen elismerést érdemel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)