Hirdetés

Végre kiderült, mennyibe kerül a Sony „kézikonzolja”, a PlayStation Portal, és csak pislogunk

|

Két további kiegészítő kapcsán is fontos részletek érkeztek, de most úgyis mindenkit a PlayStation Portal érdekel.

Hirdetés

A Sony végre leleplezte, egészen pontosan milyen áron is kerülhet fel a boltok polcaira a japán cég új "kézikonzolja", és az idézőjel egyáltalán nem véletlen. A PlayStation Portal ugyanis nem az új PSP vagy PS Vita, mivel gyakorlatilag képtelen egymaga játékokat futtatni, és ezt a nehezen értelmezhető megközelítést a PlayStation Blogra nemrég kirakott részletes leírás is többszörösen aláhúzta. Gyakorlatilag arról van szó, hogy a lakásban lévő PlayStation 5 konzolunkra előzetesen telepített játékokat tudjuk magunkkal vinni a lakás egy másik pontjára, az adott cím streamelése ugyanis Wi-Fin keresztük történik (5 Mbps a minimum követelmény, de nem árt az ajánlott 15 Mbps sem). A PlayStation Plus Premium által biztosított cloud streaming játékokról vagy PSVR-címekről ne is álmodjon senki, ahogy arról sem, hogy magára a perifériára telepít egy játékot, és magával viszi, hogy a villamoson nyomkodja. 

Mindezért az ajánlott fogyasztói ár alapján 200 dollárt, illetve Európában 220 eurót kell fizetnünk, az utóbbi jelenlegi árfolyamon picivel több mint 84 ezer forint. 

Hirdetés

Maga a PlayStation Portal egy 8 hüvelykes kijelzővel rendelkező, 1080p mellett 60fps-re képes hardver, ami úgy fest, mintha valaki egy tabletre ráoperálta volna egy DualSense kontrollert. A periféria élvezi is ennek a mutációnak az összes előnyét, vagyis természetesen elérhetők az adaptív ravaszok és a haptikus visszajelzés is (azokban a játékokban, melyeknél ez PS5-ön is él).

Az eszközre felkerült egy 3,5 mm-es audio jack csatlakozó is.

A PlayStation Portal mellett a Sony beárazta új fül- és fejhallgatóját is. Előbbi, vagyis a Pulse Explore 200 dollárba, illetve 220 euróba fog kerülni, az utóbbi, a Pulse Elite (a korábbi Pulse fejhallgató új nagytesója) pedig 150 dollárért/euróért lesz megvásárolható.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)