Hirdetés

A legújabb processzorokkal nem frissül a Windows 7 és 8.1

|

A Microsoft szerint a régebbi operációs rendszereik nem támogatják az AMD Ryzen és az Intel Kaby Lake szériáinak minden feature-ét, így elég agresszíven ajánlja a Windows 10-et ezekhez a CPU-khoz.

Hirdetés

A Microsoft ugyan szeretné, ha lassan minden felhasználójuk Windows 10-re váltana, még nem álltak le a két előző operációs rendszerük támogatásával. Így a Windows 7 kiterjesztett támogatása még 2020-ig tart, a 8.1-es változat pedig 2018-ig teljes értékű patcheket kap. De ezeket nem mindenki töltheti le.

Az AMD Ryzen és az Intel Kaby Lake infrastruktúrákkal ugyanis olyan feature-ök is megjelentek, ami a két régebbi oprendszer megjelenésekor még egyáltalán nem léteztek, például az USB 3.0, vagy az NVMe. A Microsoft szerint pedig ez elég indok arra, hogy az új CPU-k tulajdonosait inkább a Windows 10 felé noszogassa, méghozzá azzal, hogy régi oprendszereiket nem frissíthetik az ilyen alapokra épült PC-iken. Az érintett felhasználókat egy üzenetben értesíti az MS, ami szerint

"Az ön számítógépe olyan processzort használ, ami a Windows legfrissebb változatához lett megtervezve. Mivel a processzor nem támogatott az Ön által jelenleg használt Windows-verzióval, nem kap meg fontos biztonsági frissítéseket."

Az operációs rendszer készítői egyébként már tavaly januárban jelezték, hogy idővel váltania kell a legújabb processzorok tulajdonosainak, de azóta sem derült ki, csak a nemrég megjelenő hibaüzenetek megjelenésével, hogy ez mikortól is lép érvénybe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)