Hirdetés

Hét év után vált csak arra képessé az Xbox One, amit az Xbox 360 már megjelenésekor tudott

|

A mostani konzolgeneráció alkonyán megérkezett egy régóta várt kényelmi funkció.

Hirdetés

Gyaníthatóan nem kerül fel a Microsoft dicsőségfalára az Xbox One fémjelezte korszak, mert a 2013-ban Don Mattrick által vezetett divízió bakit bakira halmozott, és gyakorlatilag más a startvonalon elgáncsolta saját magát, miközben tálcán nyújtotta át a győzelmet a Sony PlayStation 4-ének. Rettenetesen mélyről kellett tehát felállnia az elkerülhetetlen vezércsere után a konzolnak. Nehéz évek következtek, melyek folyamán ha játékok tekintetében nem is, de az újabb és fejlettebb verzióknak hála a hardver tudását, és ezzel párhuzamosan a szolgáltatásokat illetően is fel tudott zárkózni riválisához, sőt sok szempontból meg is előzte azt. Akad azonban egy olyan alapvető funkció, amivel mostanáig egyetlen variáns, még az Xbox One X sem bírt. Képtelenség volt ugyanis arra rábírni a konzolt távolról, hogy kiköpje magából a használni már nem kívánt lemezt.

Hirdetés

Ezen a tarthatatlan állapoton szándékozik hamarosan változtatni a Microsoft a rockstarleopard nevű Reddit-felhasználó által posztolt képernyőkép tanúsága szerint. Az Xbox Preview program egyes résztvevői már tesztelhetik is, hogy milyen érzés hét év után a kontrollerrel, akár több méteres távolságból kilökni a lemezt a meghajtóból. Más kérdés, hogy még mindig fel kell állni a fotelből, ha lemezt akarunk cserélni, vagy csak visszaraknánk a dobozába. Mindez elkerülhető, ha digitálisan vásárolunk, vagy alkalmazunk egy személyi asszisztenst, akinek végeláthatatlan feladatai közé soroljuk azt is, hogy a korongokkal bajlódjon.

Ti örültök, hogy végre teljesül a közösség egyik kívánsága?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)