Hirdetés

A régi memóriakártyákra emlékeztető SSD érkezik az Xbox Series X-hez

|

Az egy terabájtnyi extra tárhelyről futtatott játékainkat ráadásul ugyanolyan gyorsan érhetjük majd el, mint a belső SSD-n lévőket.

Hirdetés

A komolyabb gaming témájú rendezvények elmaradásával a játékpiac szereplőinek nem maradt más választása, mint online bejelenteni, hogy milyen meglepetésekkel készülnek. Megeshet, hogy holnap a Sony leleplezi a PlayStation 5-öt, annak minden specifikációjával együtt, a Microsoft pedig már ma elkezdte a csorgatni az Xbox Series X-et érintő információkat. Eszerint azoknak sem kell majd aggódniuk, akik úgy érzik, nem lesz elég számukra a beépített 1 TB-os SSD.

Hirdetés

A kiadott infók szerint a Microsoft a Seagate-tel közösen esett neki egy külső SSD legyártásának, ami képes kihasználni az Xbox Series X Velocity nevű architektúráját, azaz a konzolhoz csatlakoztatva, hogy ugyanolyan gyorsan érhetjük el a rajta tárolt játékainkat, mintha azok a beépített memórián lennének. Nemcsak funkcióját tekintve érdekes azonban a hordozható adattároló, hanem azért is mert nagyon hasonlít a PS2-es időket idéző memóriakártyákra.

A Microsoft elmondta, hogy a konzolhoz USB 3.1 és 3.2-vel ellátott merevlemezeket is csatlakoztathatunk, azonban ezeket csak arra használhatjuk, hogy az Xbox One-ra, Xbox 360-ra és eredeti Xbox-ra készült játékainkat futtassuk róluk; amennyiben a kifejezetten Xbox Series X-re készült játékainkat szeretnénk külső tárhelyre pakolni, akkor mindenképp vennünk kell majd egy ilyet. Tekintve, hogy kizárólag a Microsoft és a Seagate gyártja majd, valamint hogy az SSD még most sem számít olcsó mulatságnak, így valószínű, hogy megkérik majd az árát a kis adathordozónak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)