Hirdetés

Az OnLive eltörölte a havidíjat

|

A "felhő-alapú" játék-szolgáltató rendszer evolúciója újabb lépcsőfokhoz érkezett...

Hirdetés

A kérdés csak az, hogy merre vezet a lépcsősor? Vajon a júniusi start óta a vártnál kevesebben csatlakoztak a rendszerhez, s ezért döntöttek a havidíj eltörlése mellett, vagy a nyilatkozatoknak megfelelően tényleg a hosszútávú elképzeléseik egyik eleme csupán a rendszerbe történő belépés ingyenessé tétele?

(Akinek az OnLive kifejezés kapcsán némi emlékeztetőre van szüksége, íme)
Az OnLive CEO-ja, Steve Perlman nyilatkozott az üzleti modell egyik eddigi kulcselemének, a havidíjnak az eltörlésével kapcsolatban:

"Reményeim szerint havidíj nélkül sokkal felhasználó-barátabb lesz a rendszer, s ezáltal több érdeklődőt vonz majd. A fizetési struktúra így sokkal egyszerűbbé és áttekinthetőbbé válik, mivel az OnLive felhasználóinak mostantól kizárólag a játékok kapcsán kell perkálniuk, a rendszer használatáért (regisztráció, belépés stb.) már nem. Ez számunkra is nagyobb rugalmasságot biztosít az eddigi kétszintes üzleti modellünkhöz (vagyis először fizess a rendszerért, aztán pedig fizess a kívánt játékhoz való hozzáférésért) viszonyítva."

Állításuk szerint szó sincs arról, hogy a felhasználók ellenállása szülte volna ezt a döntést, a havidíjat mindenki elfogadta, egyáltalán nem tiltakoztak ellene a userek. (A helyszínen lévő riporter tudósítása szerint, amint elhagyta Steve Perlman ajkait ez a mondat, az orra hirtelen cirka 5 centiméterrel megnőtt. Felvétel ezt nem támasztja alá, így nem tudhatjuk, igaz-e...)

Az OnLive vezetősége saját bevallásuk szerint már a beta-tesztelések alatt sem volt meggyőződve a havidíj létjogosultságát illetően, de a szolgáltatás fejlődése csak mostanra ért el abba a fázisba, hogy a koncepció a stabil alapoknak hála anélkül is működőképes. Egyébként az USA-ban 4,95 USD/hó díjat kellett fizetni az OnLive használatáért, ami nagyjából az Xbox Live költségével azonos.

Az OnLive a játék-disztribúció kapcsán hozzátette, hogy áraik nagyjából a hagyományos bolti, illetve digitális értékesítés szintjén vannak, s az ő kínálatuk is egyre bővül, most például olyan (viszonylag) új címekkel, mint a Just Cause 2, a Mafia II vagy a Kane and Lynch 2. Előreláthatólag ez év végén pedig olyan MicroConsole elnevezésű ketyerét dob piacra a cég, mely segítségével szolgáltatásaikat a TV-hez is csatlakoztatni lehet majd.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)