Hirdetés

119 millió dollárba kerültek az Nvidiának a hibás chipek.

|

Az Nvidia kétségtelenül jó grafikus chipeket és chipseteket csinál - de nem mindegyik sikerült hibátlanul.

Hirdetés

Az elmúlt négy hónapban egy vagyonba került a cégnek egy hibás termék.

Egész pontosan 119,1 millió dollárjába, ami forintban 22,5 milliárdot jelent. Tavaly 196 millió dollárjuk ment el ugyanígy garanciákra és hibás termékek kicserélésére.

A probléma tavaly júliusban kezdődött, amikor kiderült, hogy néhány, hordozható gépekben használt grafikus chip túlmelegszik. Az Nvidia szerint ennek a tokozáshoz használt anyagok gyenge minősége volt az oka. A későbbiekben kiderült, hogy a chipek forrasztásával van a gond - azok a chipek, amiket a Dell, a Hewlett-Packard és az Apple használt sok gondot okoztak. Meg kellett változtatni a BIOS beállításokat, hogy a laptopok hűtése folyamatosan menjen és sok gépet ki kellett cserélni, amelyben elromlottak a hibás chipek. Ezeket a költségeket a gyártók és az Nvidia közösen állták.

A felmerült költségek magasabbak lettek, mint az eredetileg várható volt (eredetielg mintegy 200 millió dolláros költségre számoltak) - és nem lehet tudni, lesz-e még kiadása a cégnek a hibás chipek miatt. Természetesen az Nvidia szóvivője szerint ez csak "apró zavar" volt és nem befolyásolja a cég fejlesztési és gyártási  terveit.

Ez is hozzájárulhatot ahhoz, hogy a cég 105 millió dolláros veszteséget produkált a második negyedévben - tavaly ilyenkor 120 milliós veszteségük volt. Ha nem lettek volna ezek a bizonyos kiadások, akkor enyhén nyereséges lett volna az Nvidia.

Jen-Hsun Wang, az Nvidia elnöke-igazgatója szerint a cég üzletileg talpraállt, a termékek iránti kereslet növekszik és a stratégiai befektetések további növekedéshez vezetnek majd.

A cég nagyon sokat vár az új Tesla GPU-tól, amely a nagy teljesítményű grafikus munkaállomások piacán harcol, és nagyon nagy az elvárás az alacsony fogyasztású Tegra platform irányában is, amely nemsokára megjelenik majd a hordozható eszközökben.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)