Hirdetés

14 év után otthagyja eddigi stúdióját a Returnal rendezője

|

Harry Krueger kilépése nagy veszteség a Sony belsős stúdióit erősítő Housemarque számára.

Hirdetés

Noha Finnország legrégebbi, még mindig aktív játékfejlesztő-stúdiója, a Bloodhouse és a Terramarque 1995-ös egyesítésével létrejött Housemarque már a PlayStation 3 idején is együtt dolgozott a Sonyval, a japánok csak a 2021-ben megjelent Returnal sikere után érezték úgy, hogy az szolgálja a legjobban az érdekeiket, ha végérvényesen magukhoz kötik a csapatot. Az akvizíció természetesen a finneknek is előnyös, hiszen lehetővé teszi, hogy eddigi tapasztalataikat nagyobb lélegzetű projektekben kamatoztassák - árulta el Ilari Kuittinen ügyvezető abban az interjúban, amit közvetlenül a felvásárlás után adott a GQ-nak.

Meg nem erősített hírek szerint a stúdió soron következő alkotása vadonatúj szellemi termék (IP) lesz, amely a Returnal fel nem használt ötleteire és megoldásaira épül. Hogy ebből mi igaz, és mi nem, arra talán csak a hivatalos bejelentés adhat választ, az ellenben már biztos, hogy az említett sikercím rendezője nem lesz ott, amikor erre sor kerül.

Hirdetés

Harry Krueger ugyanis, aki korábban a Nex Machina fejlesztését is vezette, úgy döntött, hogy befejezi. Távozása okára nem derült fény, miként arra sem, hogy esetleg máshova szerződik, vagy saját stúdiót alapít, ellenben a Housemarque oldalán közzétett búcsújában úgy fogalmazott, hogy a legjobb időszak csak most következik a stúdió életében.

"A Housemarque-nál töltött 14 évem során rendkívül szerencsés voltam, hogy egyik álomprojekten dolgozhattam a másik után, és az a megtiszteltetés ért, hogy ezt néhány igazán tehetséges és csodálatos ember oldalán tehettem meg. Megtisztelő volt elkísérni a stúdiót ezen az úton, látni a növekedését játéktermi ihletésű kezdeti alkotásoktól egészen a Returnallel elért magaslatokig. Együtt tényleg megráztuk a menny tartóoszlopait, örökké büszke leszek azokra a lenyűgöző dolgokra, amiket stúdióként elértünk. Nehéz döntés előzte meg távozásomat a Housemarque-tól, de csakis mélységes hálát érzek a múltért, és rendkívül optimista vagyok jövőt illetően - mivel tisztában vagyok azzal, hogy egy izgalmas új projekt készül, a  a Sony és a PlayStation Studios támogatását élvező fantasztikus csapat pedig erősebb, mint valaha, tudom, hogy a Housemarque történetének legragyogóbb fejezetét csak ezután fogják megírni."

Harry Krueger
Harry Krueger

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)