Hirdetés

Halálos csapdába csalják a profik a Fallout: New Vegas kezdő játékosait

|

Sportot űznek az újoncok szívatásából, akiknek lootot ígérnek, de csak az elkerülhetetlen halál vár rájuk.

Hirdetés

Akkorát durrant az Amazon streamingplatformjára, a Prime Videóra gyártott Fallout sorozat, az első évad ledarálását követően régi és új rajongók milliói vetették rá magukat a Bethesda és az Interplay játékaira. A Fallout-reneszánsz legnagyobb nyertese az európai játékeladási listák élére katapultált Fallout 4, valamint a saját rekordjait újra és újra megdöntő Fallout 76, ugyanakkor a többi epizód iránt is látványosan megnőtt az érdeklődés, a Fallout: New Vegast is beleértve.

Az Obsidian Entertainment alkotása különleges helyet foglal el a veterán Fallout-játékosok szívében, mivel számos olyan fejlesztő dolgozott rajta, akik annak idején az első és/vagy a második rész születésénél is jelen voltak. Ráadásul a Bethesda alkotásaival ellentétben, amelyek az USA keleti felére fókuszálnak, a New Vegas visszatért nyugatra, és kulcsszerepbe emelte az egyik közönségkedvenc frakciót, az NCR-t (New California Republic), azaz a Caesar Légiójával háborúzó Új Kaliforniai Köztársaságot.

Hirdetés

Arra, aki életében először tapodja a Mojave-sivatag szikkadt talaját, valóban emlékezetes kalandok várnak, és már a kezdés sem mindennapi, hiszen egy feltörekvő gengszter nemes egyszerűséggel fejbe lövi, miután néhány "kedves" szót szólt hozzá a néhai Matthew Perry hangján. Noha van egy meghatározott cél, a Fallout: New Vegas nem fogja szorosan az ember kezét, amint túlesett a karaktergenerálás procedúráján, mehet, amerre lát. Legalábbis elvileg, mivel egyes helyszíneket úgy tervezett meg az Obsidian, hogy azokat csak magasabb szinten, jobb felszereléssel legyen érdemes felkeresni.

Mivel ezzel nincs mindenki tisztában, néhányan a játék legapróbb titkait is ismerő rajongók közül azzal szórakoznak, hogy mesés zsákmány ígéretével csapdába csalják az kezdőket. Az egyik ilyen helyszín a Boomer frakciónak otthont adó Nellis Air Force Base, ahol ugyan valóban meg lehet szerezni egy remek gránátvetőt, a Thump Thumpot, de a 155 mm-es fegyverről, valamint az erős sugárzásról és az ellenségek teljes hiányáról szóló szöveg csak mese. A valóságban azonban sokan már az odaúton el fognak patkolni az aknagránátok folyamatos záporában.

Attention all new Fallout New Vegas players, there's a mid-game location many people overlook that has AMAZING loot
byu/Cifeiron inFallout

A másik népszerű csapda még aljasabb, így nem olyan meglepő, hogy a moderátorok időközben eltávolították. Ennek kiötlője ugyanis 300 okot mondott rá, hogy a kezdők a lehető leghamarabb irányozzák lépteiket a Quarry Junction nevű helyszín felé, mivel ott pontosan ennyi stimpack vár rájuk. Ehelyett egy falka halálkarom fogadja őket, és azt nyilván szükségtelen ecsetelnünk, hogy mekkora eséllyel élheti túl a találkozást egy zöldfülű kalandor a játék legveszedelmesebb szörnyeivel.

Ne dőljetek be tehát ezeknek a cseppet sem új keletű átveréseknek (már tíz éve is ezzel szórakoztak egyes profik), és ne hagyjátok, hogy az ilyesmi elvegye a kedveteket a Fallout: New Vegastól, mivel az Obsidian játéka valóban érdemes a figyelmetekre!

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)