Hirdetés

15 film, mely nagy hatással volt az MGS sorozatra

|

A Metal Gear Solid széria megalkotója számos közismert filmből merített ötletet, közöttük található a Holtak hajnala is.

Hirdetés

Hideo Kojima és a Metal Gear Solid 4 nagysága előtt tisztelegve a szórakoztatóipari termékkel kereskedő Tsutaya különleges kampányt indított. A különféle médiaanyagokkal foglalkozó áruház külön részleget nyitott Kojima és elismert alkotása számára, ahol többek között is megtudhatjuk, mely filmek voltak legnagyobb hatással az MGS sorozatra. Ha nem tudunk ellátogatni Japánba és megtekinteni a Kojima szakosztályt vegyük szemügyre a hivatalos oldalt, hátha sikerült kibogarászni rajta valamit. Segítünk. Mindent összegezve kijelenthetjük, többek között a 007-es filmeknek köszönhetjük a Metal Gear széria megszületését, legalábbis így fogalmazott Hideo Kojima. A Black Hawk Down alapján alakították ki a Metal Gear Solid 4 közép-keleti helyszíneinek szín- és fényvilágát. A 2001: A Space Odyssey alapján kapta eredeti nevét Snake és Otacon (David és HAL), valamint a Die Hard nagyszerű ötleteket adott arra, hogyan lehetne az eredeti Metal Gear Solid epizódot harmadik dimenzióba átültetni.

mgs4.jpg

The Guns of Navarone (Navarone ágyúi)
The Great Escape (A nagy szökés)
Goldfinger (James Bond epizód 1964-ből)
2001: A Space Odyssey (2001: Űrodüsszeia)
Planet of the Apes (A majmok bolygója)
The Deer Hunter (A szarvasvadász)
Dawn of the Dead (Holtak hajnala)
Full Metal Jacket 
Predator
Die Hard
Heat (Szemtől szemben)
Black Hawk Down (A Sólyom végveszélyben)
Children of Men (Az ember gyermeke)
The Bourne series (Bourne széria)
Casino Royale
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)