Hirdetés

16 év után távozik a PlatinumGames fejese, akinek kiváló játékokat köszönhettünk

|

A vezető elsősorban a Bayonetta, a Devil May Cry és a Resident Evil 2 munkálatait felügyelte.

Hirdetés

Nemrég érkezett a bejelentés a PlatinumGames részéről, miszerint az akciójátékok műfajának egyik legendás alakja és úttörője, Hideki Kamiya októberben elhagyja a stúdiót. A közlemény egészen váratlanul jött, ebben a csapat sajnálatát fejezte ki a társalapító távozásával kapcsolatban, azonban minden jót kívánt neki a továbbiakban is.

A bejelentés után nem sokkal maga Kamiya is előállt a saját nyilatkozatával, amit egy Twitter/X posztban tett közzé. Ebben azt írta, hogy "egyáltalán nem volt egyszerű meghozni ezt a döntés", de a PlatinumGames és a veterán nyilatkozataiból is érződik, hogy Kamiya minden bizonnyal még nem fejezte be a játékkészítést.

Hirdetés

Kamiya közel 16 évvel ezelőtt, egészen pontosan 2007-ben alapította meg a PlatinumGames névre keresztelt stúdióját, melyben a Resident Evil széria már jól ismert fejlesztője, Shinji Mikami, és a Devil May Cry atyja, Atsushi Inaba is részt vett. A cégnél a jelenlegi elnök egyébként Inaba, míg Mikami már évekkel ezelőtt távozott, ami után nem sokkal megalapította a saját stúdióját, a Tango Gameworkst.

A legendás vezető távozása ezzel egy időben azt is jelenti, hogy a még 2020-ban bemutatott új akciójátékuk, amely egyelőre a Project GG kódnév alatt fut, elvesztette az első számú rendezőjét. Természetesen azóta eltelt három év és semmi új infó nem érkezett a játék felől, így az is könnyen lehet, hogy a veterán már korábban felállt a rendezői székből, hiszen minden bizonnyal már régóta fontolgatta távozását. Reméljük ennek ellenére sikerül majd egy az eddigi címeikhez hasonlóan színvonalas játékokkal előrukkolniuk és Kamiya távozása hosszú távon sem lesz negatív hatással a stúdió által fémjelzett minőségre.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)