Hirdetés

18 millió illegális fájlcserélő Franciaországban

|

Minden negyedik francia ellen folytathatnának eljárást a hatóságok, ha rendelkeznének a megfelelő kapacitással.

Hirdetés

A TorrentFreak beszámolója szerint 2010 októbere óta 18 millió fájlcserélő IP-címét szerezte meg az ügyben illetékes hivatal.



Ez azt jelenti, hogy a 65 milliós ország lakosai közül legalább minden negyedik ember érintett. Egy ekkora adattömeg viszont többszörösen felülmúlja a hatóságok kapacitását, ezért véletlenszerűen választottak ki 1 millió IP-címet, majd megkeresték az internetszolgáltatókat, hogy kikérjék tőlük a felhasználók adatait. Az így megtalált mintegy 900 ezer felhasználó közül 470 ezren kaptak figyelmeztető emailt. 20 ezren kaptak második figyelmeztetést, tízen pedig harmadikat is, ami a francia jogrendben alkalmazott három csapás elvén alapul, és bírósági eljárást von maga után. Az ország törvényei lehetővé tennék, hogy a bűnösnek talált felhasználót hatóságilag elzárják az internettől, ám ezt még egyszer sem alkalmazták.



 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)