Hirdetés

A legjobban várt játékok 2014-ben

|

Az idei év brutális lesz a játékvilágban, rengeteg új IP és ígéretes folytatás érkezik az összes platformra. Mit várnak a GameStar szerkesztői?

Hirdetés

A 2014-es évet még sokáig fogjuk emlegetni. Ez lesz az az év, amikor a Microsoft és a Sony bebizonyítja, hogy igenis érdemes volt siettetni a konzolos generációváltást, végre valahára beérnek a milliókat megmozgató Kickstarter projektek és persze tovább növekszik a PC-s piac is, meg ugyebár a Steam Machine-ból is lehet meglepetés. Idén nagyon jó lesz játékosnak lenni.

A legjobban várt PC-s, jelenlegi (tehát előző) generációs és next-gen (tehát jelenlegi) játékokkal foglalkozó listánkat is hamarosan olvashatjátok majd a GSO-n, de addig is arra gondoltunk, hogy csak úgy ömlesztve, platformfüggetlenül és csorgó nyállal összepakoljuk nektek azokat a játékokat, amikért szerintünk érdemes lesz 2014-ben is gamernek lenni. 

HP - zombimániásnak Dying Light

Nem lennék önmagam, ha nem akarnék még egy zombis mókát 2014-re is, ami persze első látásra egy Dead Island újratöltve, de nekem nincsenek nagy igényeim ezen a téren. Tudom, hogy a DayZ izgalmasabb lehet, bár abban túl kevés a zombi, itt pörög a fertőzés, futnak a hullák, gyorsan kopik a macséta, szóval maradok a Techland udvari bolondja, és bár vannak kétségeim is az előző játékaik alapján, azért a belső nézetes zombis kaszálda terén mégis csak sikerült maradandót alkotniuk. Várom, hogy lenyűgözzenek, bár lehet, hogy ezzel a reményemmel egyedül maradok, de dacosan és büszkén malmozok. Abban pedig biztos vagyok, hogy vannak még sokkal érdekesebb címek, de erről inkább beszéljenek a többiek...

daev - Uncharted 4 és a The Last of Us-fétis

Bár elsősorban PC-s játékos vagyok, mégis egy PlayStation-exkluzív cím az, amit már-már múlni nem akaró digitális erekcióval várok. A Naughty Dog számomra már annyit bizonyított, hogy igazából látatlanban is megvenném az Uncharted 4-et és hozzácsapnék egy PlayStation 4-et is, hogy ne az ujjamon kelljen pörgetnem a lemezt. A sorozat első három része és a The Last of Us után még az idegesítően semmitmondó trailerrel sem tudtak elijeszteni, mert - sok más franchise-zal ellentétben - az Uncharted részről részre egyre jobb lesz. Tudjátok, innováció. Közben persze remegve várom, hogy a Bohemia a bétáig rugdalja a DayZ-t, bár nem ez az egyetlen játék, amiért most PC-t építek. Hanem a Titanfall és nagyon remélem, hogy a Destiny.

Paca - akit a bőség zavar (meg a Mac)

Majd megveszek, hogy játszhassak a South Park: The Stick of Truth-szal, a Watch Dogsszal, kíváncsi vagyok a Titanfallra és a The Order 1886-ra is, de én legjobban a GTA V Mac-es változatát várom. Na jó, nem is azt, de zavaromban nem tudok dönteni a Mad Max és a Murdered: Soul Suspect között. Az előbbit nem is azért várom, mert szerettem a Mad Max univerzumot (nem is láttam a filmeket, majd pótolom, eskü), hanem mert az Avalanche csinálja, az örök top 10 kedvenc játékomban pedig a szintén általuk fejlesztett Just Cause 2 is szerepel. A Murdered: Soul Suspectnek pedig tetszik mind a hangulata, mind az alaptémája. A The Divisiont mondanom sem kell, Tom Clancy nevét viseli, alap, hogy benne van a saját top 3-mamban, sőt, ha muszáj egyet kiemelnem, akkor legyen ez az. Ennél legalább nem dilemmázom.

Nightwolf - The Witcher 3: Wild Hunt és a mellek

2014-ben azt várom, hogy bejelentsék a Half-Life 3. részét. Nem! Azt akarom, hogy a bejelentéssel egy idõben már elérhetõ legyen a tyutyerka, sõt, abban a pillanatban, mikor bejelentik, akkor egy bocsánatkérõ levéllel a kezében csöngessen a postás, amit a Valve írt nekünk, játékosoknak. Szóval A Bejelentést szeretném már nagyon! Addig is szeretettel látom vágyaim anyósülésén a Witcher 3. felvonását. Nyilvánvaló, hogy miért: szép lesz, jó lesz, baromi nagy lesz és rengeteg domborulatot fogunk látni – nem csak a tájat bámulva. Egyszóval, fergetegesenjókisjátékotfogunk kapni! És persze új gépetkell majd vennem hozzá, de a CD Projekt Red nem tud hibázni, így nem is fogok sírni a kasszánál. 

mazur - Thiefet és The Last Guardiant, mondjuk tegnapra

Az én nyünyőm a Thief (úgyhogy egy hónap múlva akár választhatok is újat, ami a The Last Guardian lesz - természetesen). De az az igazság, hogy már az E3-as prezentációról is úgy álltam fel, hogy akkor én kérném ezt, lehetőleg most azonnal, shut up and take my money, hé maga ott, adja csak ide a lemezt a gépből míg szépen mondom. Akárhogy is... ha nem vágtak át a nyavalyás fejlesztők, és a többi pálya nem tömény dögunalom, akkor itt van egyik all-time kedvenc játékom, a Thief első részének 2014-es igényekre szabott változata, aminél többet nem igazán remélhet az ember egy reboottól, igaz? Igaz hát.

 

RG - nyilván a Mafia 3

Akármikor is jön, de következetesen és kitartóan a Mafia 3 az, amit leginkább várok, mert bár már begyógyulni látszik a seb, melyet a kiadói nyomásra félkészen piacra dobott második rész okozott, de a pszichés sérülésből (nem, most nem arról van szó, ami születésemtől fogva a fejemben van) csak akkor tudnának teljesen kigyógyítani, ha az első részhez méltó folytatás érkezne. 

De bizakodásra ad még okot az is, hogy talán a Dirt 4 visszahoz valamit a Colinos időkből megismert ralis életérzésből és nem a vásári majomkodáson lesz a hangsúly. Az de jó lenne!
(Ez a trailer lehet, hogy fake)

Mocsy - Tom Clancy's The Division rendel a főszerkesztő úrnak

Örök optimistaként 2014 végére várom a The Divisiont, de a vészharangok az agyam hátsó részében csilingelve figyelmeztetnek arra, hogy ez bizony át fog csúszni 2015-re. Ettől függetlenül ez az a játék, amit ténylegesen a next-gen kategóriába sorolok, elsősorban az elképesztő látványnak és a fizikának köszönhetően. A játékmenetet illetően viszont vannak fenntartásaim, túl sokszor láttam már, hogy idióták csak azért logolnak be egy játékba, hogy tönkretegyék mások szórakozását.

Gyu - mondjuk egy MMO, vagy inkább három

Ebben az évben MMO-kat várok nagyon. Kezdjük az EverQuest Nexttel, amelyhez rengeteg, az MMO-k világát megrengető játékmenetbeli fejlesztést igétek, többek között azt, hgoy két szerver sosem lesz egyforma, mert a táj folyamatosan változik, városok épülhetnek, vagy tűnhetnek el. Én pont emiatt várom - szeretnék építkezni, hegyeket elhordani, ezt még egy MMO-ban sem csináltam. A másik, amit nagyon várok a WildStar, a craftolás, a grafikai stílusa és a környezete miatt. 

 

Meg hát NCSoft kiadvány lesz, akikben eddig nem csalódtam (csak haragszom rájuk, mert túl könnyen szüntettek meg mmo-kat a múltban). A harmadik, pedig az Elite: Dangerous. Ezt pedig azért, mert amióta Elite-eztem (nagyon sokat annak idején), azóta várok egy szebb, jobb, nagyobb űrkereskedős, felfedezős űrhajós mmorpg-t. Talán most eljön végre. Star Citizent csak azét nem említem, mert 2015-re ígérik.

BZ - Watch Dogs előzetes (tényleg, elég hosszú lesz, szólunk előre)

Hogy mit várok 2014-től a világbékén és az új szólóanyagom megjelenésén (hoppáegyingyenreklám) kívül? Naná, hogy kiváló játékokat, mivel a rút és kegyetlen valóságból az egyik legjobb menekülési útvonal (a zene, a barátok, a könyvek és a filmek mellett) természetesen a játékok világa. Sokszor sci-fi és fantasy témában próbálok kikapcsolódni, hiszen a sárga csekkek, őrült politikusok, füstölgő metrók és egyéb bosszúságok után nagyon sokat segít, ha hősként darabolhatom szét a gonoszokat, új világokat hódíthatok meg - tehát végre győztesnek érezhetem magam, még ha ehhez egy teljesen irreális világba is kell menekülnöm. 

Hogy miért ilyen cirkalmasan és körülményesen vezetem be, melyik az idei leginkább várt játékom? Nos, leginkább azért, mert bár a sci-fi jelző valamelyest erre is ráhúzható, viszont talán sosem volt még ennyire közel a fantázia a valósághoz. Oké, most már kinyögöm, a Watch Dogs-ról van szó. Persze itt is hőst lehet játszani, aki természetesen a gonoszok ellen küzd, viszont az eszközei már-már megvalósult technológiákon alapulnak. 

Okos városok, minden adatot összegyűjtő szenzorok, intelligens épületek, összekapcsolt kamerák, távirányítható közlekedés és felhőbe kapcsolt infrastruktúra - ezeket a kifejezéseket már megvalósult megoldásokkal kapcsolatban is olvashatjuk. Ki tudja, hogy csak néhány év, vagy mondjuk egy évtized kell hozzá, de a Watch Dogs-ban felvázolt közeljövőből jelen lesz. Talán még megérem. És bizony ebben a közeljövőben nem karddal, de nem is lézerfegyverrel harcolunk majd, hanem adatokkal, információkkal és kütyükkel. Olyanokkal, amiket ti, a nálam sajnos már jó pár generációval fiatalabb gamerek és tech-őrültek szinte születésetektől fogva használtok. 

Képzeljétek el az Assassin's Creed valamelyik részének hősét a 2020-as években! Már nem kell észbontó magaslatokba másznia, hogy észrevétlenül megközelítsen valakit, elég, ha rátalál az épület világításának vezérlésére a "felhőben", és némi számítástechnikai tudás segítségével meghackelnie. Puff, sötét lesz, és máris lehet besurranni. Mérgezett nyilak, rejtett csúszóhurkok és füstbombák helyett akár távolról beindíthatunk valamilyen elektromos kütyüt, hogy egy közepes áram-impulzussal kiüsse, aki hozzáér. Orgyilkos felderítők helyett a mindenhol figyelő kamerák rendszerébe osonva követhetünk láthatatlanul mindent és mindenkit. 

Tehát foglaljuk össze: jön egy olyan játék, amely úgy fantázia, hogy valójában már szinte minden eleme valóságos. A Watch Dogs nem csinál mást, mint egy elképzelt történetre fűzi fel a valós, vagy hamarosan valóra váló darabkákat. És innen lehet szépen elgondolkozni, vajon lesznek-e egy évtized múlva olyan "ellenségek", akik ellen küzdeni kell az információ gátlástalan felhasználása miatt? És lesznek-e még igazi "assassinok", akik a technológia erejét vetik be fegyverként? Lesz-e valóban összecsapás, lesz-e rá szükség, lesz-e rá megfelelő ember? És gyorsan felteszek még egy érdekes kérdést: tiszta lesz-e mindenki számára, melyik oldalon áll? A Watch Dogs-ban még csak játékból megyünk végig ezen a kérdéssoron. Tíz év múlva visszatérünk arra, hogy állunk mindezzel a valóságban?

aDaM - az izé meg az Infamous: Second Son

Háát...az Infamous. De várom a next-gen racing játékokat is rettentően, bármi is legyen a címük majd...

EndreMan - a hitetlen és a Pillars of Eternity 

Olyan vészterhes időkben, mikor az avarban békák kuruttyolnak, hírek jönnek 13 gigás patchekről, gőzgépekről, és arról, hogy talán nem csak Nintendón lesz Mario, és már feladnék minden reményt, csak egy valami menthet meg minket: A Pillars of Eternity.

Az Obsidian bizony megpróbálja a lehetetlent és egy Baldur's Gate-hez hasonlatos igazi RPG-t alkotni. Egyszerűen el nem hiszem, hogy ez sikerülhet, ezért ezt várom a legjobban. Emellett a The Division nagyon érdekel még, de Mocsy már leírta az én véleményemet is, valamint a Destiny-t is futtatnám már, hogy kiderüljön, hamis, vagy igazi próféta válik-e belőle.

Dudu - mindenből egy harmadik részt

Ténylegesen megjelenő játékok közül nálam a Watch Dogs az abszolút favorit idén, már az első videóval megvettek kilóra a fejlesztők (bár az is lehet, hogy csak arról van szó, hogy tudat alatt a Person of Interest című remek sorozattal társítottam a játékot). A legjobban viszont Mafia III, BioShock 3, Jedi Knight III, vagy The Force Unleashed III bejelentéseknek örülnék, mivel három a magyar igazság. Na jó, nem pont emiatt, hanem azért, mert a Mafia és BioShock sorozatok örökké a kedvenceim maradnak, a JK és FU pedig Star Wars, és ami Star Wars, az jó. Csak viccelek, ott van sajnos banthapoodoo is, vagy az előzmény trilógia (Let the flame war begin!).

Szada - a The Witcher 3: Wild Hunt, mert...

A számomra zseniális második rész után kíváncsian várom, hogy mit te lesz le elénk az asztalra a CD Projekt RED a The Witcher 3: Wild Hunt képében és megingathatatlanul hiszek abban, hogy a nyitott világú, tartalommal és számtalan lehetőséggel teletömött szerepjátékuk ott lesz az idei legjobbak között. A fejlesztők sok száz más dolog mellett egy lenyűgözően festő és szabadon felfedezhető univerzumot, szerteágazó gazdag történetet, tonnányi mellékküldetést és tovább finomított harcot ígérnek, ahol a döntéseinknek valóban súlya és hatása van, de nem csak azzal kapcsolatban, hogy Geralt mely fehérneműjétől szabadítsa meg az épp aktuális hölgyet.

Chavalier - szerepjátékok és a Thief

Amilyen siralmas volt a felhozatal tavaly kedvenc műfajom képviselőiből, olyan jónak ígérkezik az idei kínálat. The Witcher 3: Wild Hunt, Dragon Age: Inquisition, South Park: The Stick of Truth, csupa olyan cím, amit nagybetűvel és pirossal véstem fel a naptáramba (és már mások is említették előttem), míg az indiek közül a Pillars of Eternity, a Wasteland 2, a Dead State és a Shadowrun: Dragonfall hoz lázba.

Mégis egy olyan játék ejtette túszul a szívem, amelyikből a szerepjátékos elemek írmagját is kiirtották végül. Halkan jegyzem meg, hogy helyesen tették. Amikor ugyanis alig több, mint egy hónap múlva a kezeim közé kerül a Thief, akkor nem tapasztalati pontokat akarok gyűjteni Garrettel, hanem a Város jómódú polgárainak érméktől dagadó erszényeit kiüríteni. Mert ami az övék, az az enyém.

Ahogy már korábban említettük, ez a lista csak a mi véleményünket tükrözi, de nagyon kíváncsiak vagyunk a ti legjobban várt játékotokra is, úgyhogy ne szégyenlősködjetek, írjátok le a hozzászólások között, mi lesz 2014 legjobb címe. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)