Hirdetés

2014 végére halasztották az Xbox One ázsiai megjelenését

|

Komoly gondokkal küzd az ázsiai piacon a Microsoft. Az új Xbox akár egy évet csúszhat a Távol-Keleten, de néhol még ennél is rosszabb a helyzet.

Hirdetés

Ahogy az már eddig is ismeretes volt, a Microsoftnak nincs könnyű dolga az ázsiai kontinensen. Az Xbox 360 amerikai és európai eladási sikerei ellenére sosem sikerült komolyabban megvetnie a lábát a Távol-Keleten, ahol inkább a japán Sony és Nintendo termékei népszerűbbek. Az Xbox 360 mérsékelt eladásai mindig a Playstation 3, Wii, és 3DS alatt szerepeltek a toplistákon.

A legújabb hírek alapján az Xbox One megjelenésénél még több probléma merülhet fel. A Wall Street Journal jelentése szerint a Microsoft 2014 végére tolja ki új konzoljának ázsiai kiadását, több mint egy teljes évvel az amerikai megjelenése után. A Microsoft ázsiai értékesítési alelnöke szerint erre azért van szükség, hogy „előkészítsék a terepet”, illetve hogy megfelelően lokalizálják a tartalmat.

A jelentés megemlíti azt is, hogy az Xbox One csak néhány specifikus helyen jelenik meg Ázsiában, többek között Hong Kongban, Szingapúrban, Dél-Koreában és Indiában. Fontos kiemelni, hogy az egyik legnagyobb játékos társadalommal rendelkező Japán teljesen hiányzik a listáról. Feltételezhető, hogy az Xbox 360 eladási nehézségei miatt a mostani generációban nem is próbálják rávenni a japán játékosokat új konzoljuk megvételére (persze ez egyáltalán nem biztos). További problémát jelent az is, hogy a kötelezően beépített Kinect nem éppen a távol-keleti lakásokra van optimalizálva, hiszen a rendes működéséhez szükséges terület nem egyszer akkora, mint egy egész ottani lakás.

A Microsoft nem nyilatkozott a részletekről, hivatalos bejelentést későbbre ígértek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)