Hirdetés

2024 első nagy Steam-szenzációja mindenkit megdöbbentett, alig bírják a rohamot a szerverek

|

A Palworld minden várakozást felülmúló rajtja alighanem a fejlesztőket is felkészületlenül érte.

Hirdetés

Teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor melyik játékra kattan rá a közönség. Nincs tévedhetetlen recept, se tuti nyerő műfaj, az egész játékipar egy nagy lutri. Remekül illusztrálja ezt, hogy a legkülönfélébb stílusú alkotások fordultak már meg a Steam toplistájának trónján. Most épp a Palworld pályázik rá, egy olyan játék, amiből elsőre nem feltétlenül néztük volna ki.

A Pocketpair alkotását az emeli ki a tonnaszámra készült nyitott világú, multiplayer fókuszú túlélőjátékoktól, hogy az építkezés, a barkácsolás, a felfedezés és a harc tradicionális elemei mellé behozta a pokémonszerű lényeket, amelyeket aztán tényleg mindenre felhasználhatunk: lehet belőlük segítőtárs, munkaerő, de akár élelem is.

Hirdetés

A játék jelent meg korai hozzáférésben, és annak ellenére, hogy a Game Passben is elérhető, egy szempillantás alatt letarolta a Steamet. A fejlesztők nyolc órával a premier után regisztrálták az egymilliomodik eladott példányt, a játékosszám pedig stabilan 300 ezer körül mozog, 370 128 fős csúccsal.

Mindehhez nagyon pozitív felhasználói értékelések társulnak, szóval elképzelhető, hogy nem csupán pünkösdi királyság a Palworld diadalmenete, hanem még sokat fogunk hallani róla a jövőben. A hirtelen érkezett tömeg hatására cseppet sem meglepő módon köhögni kezdtek a szerverek, de még a Steammel kapcsolatos hibabejelentések száma is megugrott a Downdetector szerint.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)