Hirdetés

26 éve megdönthetetlen az Asteroids rekordja

|

Vannak olyan játékok, melyek hallhatatlanok. Huszonhat éve senki sem tudta megdönteni az Asteroids világcsúcsát.

Hirdetés

Amerikában komoly versenysportszületett az árkádérában, nem véletlenül vezethető vissza az elektronikus sportok megszületése a nyolcvanas évekre. A korabeli játékosokról készült fényképek nagy általánosságban véve tökéletesen megfelelnek a máig élő játékos sztereotípiáknak, tudjátok, Etna méretű pattanások, felturbózott SZTK keretes szemcsik, kontrollálhatatlan hajhagymák és mészfehér pigmentek. Egy biztos, ha összeengednénk egy napjainkban edződő átlagos virtuális dzsungelharcost és egy huszonvalahány évvel ezelőtti átlagos gémert az utóbbi nyerne. Manapság mikor játszunk napokat egyhuzamban, méghozzá állva?

A most következő szösszenetet három nappal ezelőtt terveztem kiposztolni, azonban valahogy megfeledkeztem róla, szerencsére értéke és nagysága biztosította számára a szavatosságot. Hogy egészen pontosak legyünk, huszonhat hosszú éve aktuális a történet. Helyszín: Pennsylvania. Főszereplőnk: Scott Safran. Életkora: 15 év. Kedvenc játéka: Asteroids az Ataritól. Miért foglalkozunk vele: 26 éve senki sem tudja megdönteni rekordját. Lássuk részletesebben.


Scott Safran 1982 november 13-án úgy döntött learatja két éve érlelt gyümölcsét egy jótékonysági rendezvényen Pennsylvania városában. Akkoriban elmúlt huszonnégy hónapját az Asteroids (aki még nem játszott ezzel az őskövülettel, nézzen be a Játéközön.hu-ra, vagy kattintson az oda vezető direkt kapocsra; szerencsére éppen a szóban forgó 1979-es kiadás találhatjuk meg) előtt töltötte kőkemény gyakorlással. Mielőtt továbbhaladnánk érdemes megjegyezni, hogy azokban az időkben iszonyatos módon felkapták az árkádgépeket, egyes csatornákon az esti híradó utolsó felvonásaként beolvasták az éppen aktuális rekordokat és megdöntött rekordokat. Vissza történetünkhöz, Safran-t édesanyja elfuvarozta az említett jótékonysági összejövetelre és negyed dollárral a zsebében magára hagyta. Három nappal később fia még mindig játszott.

asteroids.jpg
 

Safran minden addigi rekordot megdöntött, összesen 41.336.440 pontot gyűjtött össze, három napos durvulása alatt mindössze alapvető igényeit elégítette ki, fiatal kora ellenére hölgy rajongóit kizártuk az alapvető igények listájáról. 1982-ben felállított rekordját a mai napig képtelenek voltak túlszárnyalni, azóta eltelt 26 esztendő! Ezzel a teljesítményével beírta magát a videojátékok történelemkönyvébe, ilyen hosszú ideig egyetlen rekord sem maradt érintetlenül. Az utóbbi években egy Bill Carlton névre hallgató úriember megpróbálta legyűrni Safran rekordját, egészen jól haladt a játékkal, mikor huszonhetedik órájában több mint tizenötmillió megszerzett ponttal gépe bemondta az unalmast és örökre elcsendesedett. Fail. Sok sikert kedves GSO olvasók, ideje rekordot dönteni!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)