Hirdetés

282 ezer fertőzött weboldal

|

Több százezer weblapot érint egy sérülékenység, amelyet a támadók már ki is használtak céljaik eléréséhez.

Hirdetés

A Panda Security szakemberei által nemrég felfedezett IIS (Internet Information Server) hibát máris támadók használták ki. A biztonsági rés ugyanis lehetővé teszi, hogy a hekkerek SQL-kódot juttassanak be az érintett szervereken tárolt honlapokra, egy többlépcsős támadást végrehajtva ezáltal. Az első lépcsőben a bejuttatott SQL-kód átirányítja a fertőzött weblapok látogatóit egy központi, a támadók által létrehozott oldalra. Az ott elhelyezett kód a második fázisban "letapogatja" a látogatók gépének biztonsági réseit. Majd a harmadik lépcsőben célzott támadásokat indít, kihasználva a feltárt sebezhetőségeket.

 

Miről ismerhető fel a fertőzött weboldal? >>> 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)