Hirdetés

300 ember akart öngyilkos lenni egy Xbox 360 gyárban

|

A Foxconn dolgozói megelégelték a pénztelenséget és a mostoha körülményeket, a konzolgyártó cég gyárának tetejére álltak, és azzal fenyegetőztek, hogy leugranak.

Hirdetés

2010 eleje óta 16 kínai munkás lett öngyilkos a Foxconn alkalmazottak közül a híresen rossz munkakörülmények és az alacsony bérek miatt. Január elején az Xbox 360 konzolokat gyártó cég bejelentette, hogy nem ad fizetésemelést (a jól bevált üzleti modell ugyebár), tehát lehet maradni alacsony bérezés mellett, vagy végkielégítéssel távozni.

Sokan felmondtak, de az ígért pénzt sosem kapták meg. Ekkor jött a kétségbeesett ötlet, hogy a gyár tetején összegyűlve fenyegessék meg a Foxconn vezetőségét: vagy megkapják a végkielégítést, vagy ugranak.



Ha kíváncsi vagy az ügy további részleteire, akkor a PC World oldalán mindent megtalálsz.



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)