Hirdetés

3D-s vázlatkészítő eszköz a Google-től

|

A Google kiadott egy ingyenes verziót SketchUp nevű alkalmazásából, amellyel háromdimenziós képeket lehet készíteni, szerkeszteni és módosítani. Mindezt a márciusban felvásárolt @Last Software fejlesztőcég tette lehetővé. Már beindult a 3D Warehouse nevű weboldal is, ahol a SketchUp felhasználói tárolhatják és megoszthatják egymással az általuk készített vázlatokat, s így azokon akár közösen is dolgozhatnak. A tervezőprogram a Google Earth térképes szolgáltatásba is, így az ott készített 3D-s objektumok megjelenhetnek a térképen. A SketchUp ingyenes verziója kizárólag egyéni felhasználók számára érhető el, s ez gyakorlatilag a már létező SketchUp Pro 5-ös verziójára épül, ami jelenleg fizetség ellenében használható némileg bővített funkcionalitással. A Google szerint az alkalmazás elsősorban házak, berendezési tárgyak megalkotására használható. Jelenleg a SketchUp Windows 2000, valamint XP Home és Professional operációs rendszereken futtatható verziója érhető el, de már készül a Mac OS-re optimalizált változat is. A futtatáshoz szükség lesz 80 megabájt merevlemez területre, egy OpenGL támogatással rendelkező grafikus gyorsító kártyára, Internet Explorer 6 böngészőre, valamint Windows Media Playerre, vagy QuickTime 5-re. Kapcsolódó linkek:

  • SketchUp ingyenes verzió
  • 3D Warehouse

    Hirdetés

    Hirdetés
    Hirdetés
  • 0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

    Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

    Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)