Hirdetés

Megjelent a DirectX 12-es 3DMark

|

Time Spy néven érkezett a benchmark szoftver legfrissebb, kifejezetten DirectX 12-höz készülő változata.

Hirdetés

Hosszú fejlesztés után végre megérkezett a Time Spy, vagyis a 3DMark legújabb változata. A kizárólag DirectX 12-es, Windows 10-et futtató rendszereken futtatható program minden korábbinál durvább terhelésnek teszi ki a vasat.

A Time Spy-t elsősorban olyan specifikus dolgokra, amelyeket minden gyártónak be kell építenie, vagy hardveres, vagy szoftveres módon.

A korábbi rendszerekhez képest a DirectX 12-es API sokkal több rajzolási parancs feldolgozására és többszálú futtatásra is képes, és mivel a processzornak nem kell a szimulációval foglalkoznia, a logikai magok feladata a parancsgenerálás.

Ehhez természetesen egy teljesen új grafikus motort kellett írnia a FutureMarknak, mivel az előző, Fire Strike benchmarkhoz képest hatalmas a különbség az elvégzett műveleteket illetően.

A manapság egyre népszerűbb aszinkron compute és aszinkron DMA is helyet kapott, előbbi optimalizációjához pedig a compute shaderben írt effektek számát is jelentősen megnövelték. Mivel a fejlesztők nem akartak hardverspecifikus extrákat beépíteni (ez nyilván nem tenne jót a versenynek), kénytelenek voltak olyan kompromisszumokat kötni, amelyek lehetővé teszik, hogy egyik gyártó hardvere se befolyásolja negatívan a teljesítményt.

A szoftver támogatja a DirectX 12 multiadapter módját is, ami az SLI és Crossfire rendszerekhez hasonlóan működik, azonban a játékokkal (például az Ashes of the Singularity-vel) szemben azonos hardverekre korlátozódik, viszont a hidak használatát fölöslegessé teszi.

A 3DMark Time Spy frissítésként érhető el Steamen és a hivatalos weboldalon. Ingyenes formában is letölthető, it azonban értelemszerűen kevesebb lehetőségünk van, például az aszinkron compute-ot sem tudjuk kikapcsolni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)