Hirdetés

A 3D Gaming szinte senkit sem érdekel - az Electronic Arts szerint

|

John Riccitiello ismét nyialtkozott, ezúttal a 3D-s játékokról

Hirdetés

Az igazgató szerint a 3D-s gaming nem éri meg a befektetett időt és energiát. 

"A piacon, ahol dolgozunk, igen jó bevételek vannak - de nem a 3D-s játékokkal, amik alig generáltak valamit" - mondta az EA igazgatója részvényeseknek a cég éves közgyűlésén. 

"Őszintén, nem vettük észre, hogy most nagyon rákapna bárki is a 3D gamingre. Az otthoni 3DTV-k sem bizonyultak nagy durranásnak - legalábis egyelőre. A mi dolgunk az, hogy reagáljunk arra, amit a felhasználók akarnak." 

Ezek a megjegyzések tuti nem tetszenének a Sonynak, akik milliókat költöttek 3DTV-kre és 3D gamingre a PS3 segítségével. 

A Killzone 3, Gran Turismo 5 és MotorStorm: Apocalypse (mind PS3 exklúzív) mind támogatják ezt az üzemmódot. 

A Sony 3D-s fejlesztési főnöke, Mike Hocking szerint "ez egy jó év volt! Van 50 millió, 3D-t megjeleníteni képes PS3-unk és a 3DTV eldások is jól haladnak. A rajongóktól nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a 3D-s játékokról, amelyeket készítettünk."

Azonban azt Hocking is elismeri, hgoy néhány fejlesztő elég gyenge 3D-s megjelenítést készít csak. 

"Mindent megteszünk és motiváljuk is a fejlesztőket, hogy tanulják meg jól a 3D-t. Jöjjenek, kérdezzenek minket, így támogatni tudjuk őket és jó 3D-s játékok készülhetnek."

"Nagyon fontos, hogy a platform megőrizze a 3D magas színvonalát - ha jó 3D-t lát a vásárló, az növeli a játékélményt. A gyenge 3D viszont tönkre is teheti." 

"Sajnos sokan rossz minőségű 3D-t csinálnak. Az elmúlt 12 hónapban ilyeneket láttunk mozikban, TV-ben, néhány játékban. A készítőknek meg kell érteniük, hogy működik a 3D, hogyan kell technikailag korrekten lefejleszteni, és hogyan lehet kreatívan és jól használni."

"Csak ott adjunk 3D-t a játékhoz, ahol valóban valami többet ad. Csak azért, hogy a képnek legyen mélysége, ne adjunk 3D-t a fejlesztéshez."

Szerintetek kinek van igaza? Riccitiello/EA vagy Hocking/Sony?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)