Hirdetés

A Baldur's Gate 3 fejlesztői azt kérik, hogy ne fenyegessük őket a modok miatt

|

Nem minden játékos várja türelmesen, hogy a Larian megvalósítsa a modtámogatást.

Hirdetés

Az internet egyik legnagyobb előnye, hogy bárki szabadon kifejtheti a véleményét valamivel kapcsolatban, így ha lecserélik a kedvenc szinkronszínészünket egy projektben vagy késik egy már nagyon várt játék, annak nem kötelező örülni, nyugodtan lehet megfogalmazni kritikát, hangot adni a csalódottságnak vagy ami még hatásosabb, a pénztárcánkkal ítélni. A gond ott kezdődik, amikor valaki nem elégszik meg azzal, hogy jelzi a nemtetszését, hanem durvább eszközökhöz nyúl.

A fejlesztők/színészek inzultálása, a velük való személyeskedés, a halálos fenyegetések küldése mind-mind messze túl mennek azon a határon, ami elfogadható véleménynyilvánítás, mégis folyamatosan előfordul. Pár hete írtunk róla, hogy a Marvel's Spider-Man színésznőjét rendszeresen zaklatják: egyesek egészen odáig mentek, hogy már a munkahelyén is hívogatták. 

Hirdetés

Néhány napja adtuk hírül, hogy a Larian Studios egyrészt örül annak, hogy még mindig mennyien játszanak tavalyi sikerjátékukkal, a Baldur's Gate 3-mal, másrészt azt ígéri, hogy még idén megkapjuk a hivatalos modtámogatást, folyamatosan dolgoznak egy működő rendszeren, amivel kapcsolatban már a modder-közösséggel is konzultálnak. Erről a stúdió kiadásért felelős igazgatója, Michael Douse beszélt a Twitteren/X-en, akinek ismét tweetelt a csapatot ért fenyegetések miatt:

"Hamarosan részletesen beszélni fogunk arról, hogyan fog kinézni a modtámogatásunk. A megjelenés óta dolgozunk rajta. Mint mindig, ezt is a magunk módján fogjuk megvitatni a közösségünkkel. A fejlesztőink és közösségi csapataink elleni fenyegetések és toxikus viselkedés azonban csak ártanak az ügynek. Kérjük, hagyjátok abba."

Douse elmondta, hogy a Baldur's Gate 3 közösségének 99,9%-ánál kívánni se lehetne jobbat, nekik köszönhető az, hogy a közösségi csapatok kitartanak, de akadnak azért kellemetlenségek is, amik ha folytatódnak, kénytelenek lesznek kicsit távolságtartóbbak lenni a jövőben: 

"Ez egy olyan játék, amely nagyon rövid idő alatt ~2 millió játékosról 10 millió fölé emelkedett. De azt hiszem, elkerülhetetlen, hogy amikor van egy városod, néhány rossz tojás is képes tüzet okozni benne. A BG3 még nem rendelkezik mod-támogatással, de ne haragudjatok a modkészítőkre, a support csapatokra, a közösségre vagy a fejlesztőkre miatta. A mi fókuszunk a játék foltozása, miközben a jövőbeni modtámogatáson dolgozunk. Megértem, hogy ez miért frusztráló, de mindannyiunknak arra kell fókuszálnunk, hogy a jövőre koncentráljunk. Befejezésül ismétlem, csak akkor dolgozhatunk együtt, ha együtt tudunk dolgozni. Ha nem tudjuk ezt megtenni, és távolságot kell tartanunk, akkor az tényleg szívás lesz mindenkinek, nekünk és nektek is. Kérem, segítsétek a munkánkat annak a több millió embernek az érdekében, akik részt vesznek benne és kikapcsolódnak vele."

A legnagyobb feszültség a Larian Discord-szerverén alakult ki. Számos modder alá is írt és közzétett egy a Lariannak címzett nyílt levelet, amelyben jobb közösségi moderálást és nagyobb átláthatóságot kértek a modtámogatás helyzetéről, de nem mindenki érte be a szép szavakkal. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)