Hirdetés

A Baldur's Gate 3 fejlesztőit megdöbbenti, hogy még mindig mennyien játszanak az RPG-vel

|

Be is lengették, hogy még idén megérkezik a hivatalos modtámogatás a játékhoz.

Hirdetés

Amiképpen a Baldur's Gate 3 tesztben is írtam, a Larian Studios szerepjátéka egy csoda, amely a sokadik végigjátszásakor is tud újat mutatni. Hatalmas szabadságot biztosít a játékosoknak, ennek köszönhetően simán megoldható, hogy valaki egy macskákból álló csapattal menjen neki, elképesztő vagyont szerezzen ládák felhalmozásából vagy kinyírja az összes NPC-t

A fejlesztők folyamatos frissítésekkel gondoskodnak róla, hogy az élmény egyre jobb legyen, amit a játékosközösség azzal hálál meg, hogy kitart a Baldur's Gate 3 mellett és terjesztik az igéjét. Ennek köszönhetően a szerepjáték nemcsak hogy ott van a Steam legtöbb bevételt termelő játékokat rangsoroló 2023-as toplistájának élén, de továbbra is rengeten játszanak vele. 

Hirdetés

Azt hihetnénk, hogy mivel sűrűn jelennek meg új videojátékok, ezért a játékosok már továbbléptek a tavalyi Baldur's Gate 3-tól, de Michael 'Cromwelp' Douse, a Larian kiadásért felelős igazgatója Twitteren/X-en számolt be róla elképedve, hogy mennyien játszanak még mindig a BG3-mal: 

"Az átlagos napi játékosszám 644,205 volt az elmúlt 7 nap során, ami még mindig őrületes számomra ilyen messze a megjelenéstől (csak a Steamen)."

Douse egy másik témában is tweetelt nemrég, helyzetjelentést adott a modtámogatásról: 

"Egy robusztus, platformokon átívelő modtámogatáson dolgozunk, amelyet még ebben az évben kiadunk. Szeretjük a modder-közösségünket, és támogatni akarjuk őket. [...] Van egy rendszerünk, de még tesztelésre szorul, még dolgozni kell rajta. Tudom, hogy mekkora szívás, amikor a játék frissül és a modok elromlanak. A közösségi csapataink elkezdenek beszélgetni a modding közösség tagjaival és bevonni őket. Egyelőre folytatódik a munka."

Már most is számos mod van a BG3-hoz, de mivel a Larian folyamatosan jelentkezik javításokkal, rendszeresen gond van velük, amiket a moddereknek orvosolniuk kell (a #18-as hotfix például tönkretette a modolást segítő Script Extendert). Ezen segít majd a hivatalos támogatás. 

Ti játszotok még a Baldur's Gate 3-mal?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)