Hirdetés

A Baldur's Gate 3 új befejezései nem minden rajongónak tetszenek

|

A Larian Studios még változatosabbá teszi az egyik játékstílust, de ennek nem örül mindenki.

Hirdetés

A Baldur's Gate 3-at nem véletlenül tartják olyan nagyra a játékosok, a Larian Studios ugyanis a közösség bevonásával fejlesztette évekig a szerepjátékot, és kamatoztatta benne a Divinity-szérián szerzett tapasztalatait is. A végeredmény nemcsak hihetetlenül minőségi lett, hanem hatalmas szabadságot is adott a játékmenet során, ezt többek között a befejezések száma is bizonyítja: a Larian munkatársai tavaly megerősítették, hogy 17 ezerre tehető a variációk száma (és olyan is akad közöttük, amit csak egy nyakatekert trükkel lehet előrángatni). 

Persze ezeket túlnyomórészt nüansznyi különbségek adják ki, de van számos drámaian eltérő vég is, amit a fejlesztőcsapat a megjelenés óta kiadott tartalmi frissítésekkel tovább bővített. Tavaly például a visszajelzések után az egyik társ, Karlach történetét árnyalták egy új, opcionális befejezéssel. 

Hirdetés

Swen Vincke, a Larian Studios elnöke pár napja az amerikai IGN-nek adott interjújában elárulta, hogy bár masszív tartalmakkal már nem készülnek, azonban néhány extrával igen: a modtámogatás mellett dolgoznak például új endingeken azok számára, akik szeretnek gonoszkodni, és Vincke néhányat már látott is ezel közül, tapasztalatai alapján lesznek közöttük igazán ördögiek is. 

A fórumok és kommentek alapján azonban a közösséget megosztotta a dolog: sokan csalódottak amiatt, hogy a gonosz-opciók bővülnek, ugyanis azt akarják, hogy ezek a tartalmak inkább a társakról szóljanak. A Baldur's Gate 3 subredditen például akad egy poszt, ami Karlach és Wyll számára szeretett volna még változatosabb befejezéseket, hogy még jobban kifejtsék a sorsukat, a karakterek rajongói pedig beálltak az ötlet mögé, közel háromezren upvote-olták a bejegyzést

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Mások viszont a Larian döntésének védelmére keltek, mondván aki az evil végigjátszást választja, az nem számolhat olyan változatossággal, mint a többi játékstílus esetében, szóval elkél a bővítés. Egyes tagok szerint a Karlach miatt követelező és a hozzájuk hasonló rajongók elkényeztetetten viselkednek, különösen azután, hogy a karakter valóban kapott plusz véget az eredeti mellett, amely talán nem az a happy end, amire vágytak, de benne van egy jobb jövő lehetősége Karlach számára. 

Ti melyik oldallal értetek egyet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)