Hirdetés

A Baldur's Gate 3-ban bizony még a nulla célszámos dobást is el lehet bukni

|

Köszönhetően annak, hogy a Larian Studios foggal-körömmel ragaszkodott egy régi D&D-hagyományhoz, még a világ legkönnyebb feladatát is elbénázhatjuk.

Hirdetés

A Larian Studios egyik elsődleges célja az volt a Baldur's Gate 3-mal, hogy egy, a Dungeons & Dragons ötödik kiadásához hű játékélményt biztosíthasson. Ugyan átírtak egy-egy apróbb dolgot és befogadtak néhány népszerű háziszabályt (mint például a főzetivást bónusz akcióval), azért többé-kevésbé tartották magukat a Player's Handbook kereteihez.

Leszámítva a kockadobást, ahol inkább a hagyományokra támaszkodtak.

Hirdetés

A D&D 5e-ben ugyanis hivatalosan nincs kritikus bukás vagy kritikus siker a képességpróbáknál. A nat20/nat1 nem jelent semmit, maximum harcban, ahol a nat20 továbbra is kritikus sebzést garantál. A Larian ettől függetlenül úgy döntött, hogy megtartja a természetes, végletes dobásokat a Baldur's Gate 3 képességpróbáinál, ennek köszönhetően pedig előfordulhatnak olyan esetek, hogy nullás célszámnál is elhasal a karakterünk.

I literally failed a skill check that required 0 skill
byu/sticky_spiderweb inBaldursGate3

A nat20/nat1 igazából akkor mókás, amikor az egyessel elhasalt Perception Checkre a mesélő le tudja narrálni a "szemedbe piszkított egy galamb" kezdetű klasszikust és hasonlókat. Egy videójátéknak erre nincs lehetősége.

Szerintetek kellett ez a játékba vagy sem?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)