Hirdetés

A Baldur's Gate III vezető fejlesztője adott pár tippet az első végigjátszáshoz

|

Természetesen nem muszáj megfogadni a tanácsait, mindenki mehet a saját feje után.

Hirdetés

A Baldur's Gate 3 megjelenése néhány nap múlva lesz esedékes, így épp itt az ideje annak, hogy a Larian Studios alapítója és vezetője elásson bennünket pár jótanáccsal. A legfontosabb szerinte a saját karakterünk megalkotása. Ugyan a játékban választhatunk Origin karaktereket is, Swen Vincke szerint érdemesebb lesz legalább első alkalommal a saját hősünkkel átélni a történetet.

Egy szerepjátékban (pláne egy Dungeons & Dragons-alapú élményben) mindig az a legszebb, hogy a saját karakterünket alakíthatjuk. Ennek azonban sokszor megvan az ára: a sztoriíróknak számításba kell venniük a világon mindenkit, így egy jóval kevésbé specifikus történetet tudnak csak átadni. Szerencsére a Baldur's Gate III esetében más lesz a helyzet, mivel az egyedi karakterek is saját dialógusokat és sztoricsavarokat kapnak.

Hirdetés

Vincke azért hozzátette, hogy az Origin karaktereket játszani sem főbenjáró bűn.

"Nincs azzal semmi gond, ha valaki Origint választ. Az egész rendszer azért készült, hogy megkérdezze, 'kinek a fejébe szeretnéd rakni a kamerát'."

Első végigjátszás alatt érdemes azért a saját nézőpontunkból átélni a sztorit, és a többi karakterrel úgy összefutni, ahogy azt a mese jónak látja. Azt azonban hozzátette, hogy van egy opció, amit mindenképpen kerülne az első kör során.

"Mivel az Origin karakterek nagyban befolyásolják, hogy a történet melyik verzióját kapod, így a Dark Urge is teljesen eltérő élményt ad. Nem szeretem megmondani senkinek, hogy mit csináljon, de a Dark Urge-től azért óva intenék mindenkit."

A Dark Urge a többitől eltérően egy teljesen testreszabható karakter, akit sötét gondolatok, és erőszakos cselekedetek motiválnak. Gyakorlatilag olyan, mintha egy gonosz kampányt indítanátok egy D&D összejövetelen: nem a legjobb élmény első kalandnak, de idővel érdemes lehet majd kipróbálni.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)