Hirdetés

A Bandai Namco végre reagált a Dark Souls játékok szerverproblémájára

|

Az Elden Ring állhat a késlekedés hátterében.

Hirdetés

Januárban írtunk róla, hogy milyen találékonyan hívták fel a fejlesztők figyelmét a Souls-játékokban rejlő súlyos biztonsági résre, amely érintette a Dark Souls: Remastered, a Dark Souls II, a Dark Souls III és a Dark Souls: Prepare to Die Edition PC-s változatainak többjátékos módját.

A hiba egy úgynevezett RCE, azaz Remote Code Execution sérülékenység volt, amelyen keresztül akár az egész számítógépünk felett is átvehetik az irányítást a hackerek. A FromSoftware ennek hatására nekiállt dolgozni a hiba elhárításán és lekapcsolták a szervereket bizonytalan ideig.

Hirdetés

Időközben pedig megjelent a stúdió eddigi legambiciózusabb játéka, a GOTY-esélyes Elden Ring, ami érthetően elvonta az erőforrásokat, viszont ez azt jelenti, hogy az elmúlt évtized egyik legnagyobb hatású sorozata hónapok óta nem működik rendesen PC-n. A PC Gamer korábban többször is megkereste a Bandai Namcót azzal kapcsolatban, hogy mikor lesz megoldás, de nem kaptak választ.

Így jutottunk el mostanáig, amikor is a közösség kétségbeesése közepén az egyik Reddit-felhasználó, bizonyos Relevant_Heart_1751 megérdeklődte a kiadótól, hogy mikor indulnak el újra a szerverek. Emberünk pedig végre kapott választ a Bandai Namco ügyfélszolgálatától: 

"Örömmel megerősíthetem, hogy a fejlesztők aktívan dolgoznak a kérdéses probléma megoldásán és a PC-s Dark Souls szerverek mielőbbi újraindításán. Egyelőre nincs becslésünk arra vonatkozóan, hogy ez mikorra várható".

Ez jelenthet némi reményt a játékosok számára, ugyanakkor továbbra is kész rejtély, hogy a fejlesztő és a kiadó miért hagyta, hogy idáig húzódjon az ügy. Bár érthető, hogy a FromSoftware és a Bandai Namco első számú prioritása az Elden Ring volt, viszont az szomorú, ahogyan eközben parlagon hagyták azokat a játékaikat, amik lényegében lehetővé tették az Elden Ring megvalósulását. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)