Hirdetés

A Bethesda elkezdett reagálni a Starfield negatív steames értékeléseire

|

Bár a Bethesda sci-fije jól indult, mostanra vegyes lett a játék összesített értékelése a Valve rendszerében, amit érdekes módszerrel igyekszik feltornázni a kiadó.

Hirdetés

Rég nem jelentkezett már teljesen új IP-vel a Bethesda Game Studios, a Starfield pedig méret és ambíciók tekintetében a Bethesda minden korábbi játékán túltett. A sci-fi akció-szerepjáték már a megjelenés előtt átlépte a 2 millió játékosszámot, és még elképesztő számokat produkált az első napon is. A Starfield jobban nyitott a vállalat minden eddigi játékánál, olyannyira, hogy szeptember végén már a 10 milliós játékosszámot ünnepelte a kiadó egy tweet formájában. Még a Skyrim egyik rekordját is sikerült megdöntenie, és a visszajelzésekre alapozva érkeztek a frissítések is. 

A Baldur's Gate 3 és a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty azonban véget vetettek a játék steames szárnyalásának, és az említett játékokkal összevetve kijött a kontraszt, például az NPC-k megjelenítésében. A Bethesda sci-fi kalandját rosszabbra értékelték a felhasználók Steamen, mint a Fallout 76-ot, és ez csak a kezdet volt: szeptember végén még az értékelések közel 72 százaléka volt pozitív, aztán egyre csökkent ez az arány, és az érdeklődés is visszaesett a játék iránt

Hirdetés

Így jutottunk el mostanáig, amikor a hír írásának pillanatában - 8862 felhasználó pontszáma alapján - a legutóbbi értékelések 61%-a, összesítve pedig minden értékelés (80558) 69 százaléka pozitív csak, minek köszönhetően vegyes lett az összegzés. Talán azért, hogy ezeket a véleményeket pozitív irányba fordítsák, a Bethesda ügyfélszolgálatának tagjai elkezdtek válaszolni egyes kritikákra a Steamen.

A JuiceHead szúrta ki, hogy a support csapat igyekezett elmagyarázni egyes negatív értékelést adó felhasználóknak, hogy a Starfield valójában jó, és megkérték őket, hogy gondolják át, hogy mekkora erőfeszítésbe került egy ilyen volumenű játék megalkotása. Az egyik játékosnak, aki a Starfield történetét generikusnak, a játékmenetet pedig unalmasnak nevezte, ezt válaszolták

"Repülhetsz, lőhetsz, bányászhatsz, zsákmányolhatsz! A Starfield egy szerepjáték több száz órányi küldetéssel, amit teljesíthetsz, és karakterekkel, akikkel találkozhatsz. A legtöbb küldetés a karaktered képességeitől és döntéseitől is függ, ami masszívan megváltoztatja a végigjátszásod kimenetelét". 

Ezután azt javasolták, hogy az illető adjon még egy esélyt a játéknak, de ezúttal próbáljon ki más karaktereket, más háttérrel: 

"Úgy fogod érezni, mintha egy teljesen más játékot játszanál. Tegyél pontokat a korábban létrehozott karakteredtől eltérő képességekbe, és máris teljesen más döntésekkel, teljesen más nehézségekkel kell szembenézned".

Egy másik Steam-felhasználó a töltőképernyők mennyiségére panaszkodott, amire az a reakció jött, hogy megkérték a véleményezőt, "gondoljon csak a kiterjedt játékmenethez szükséges adatok mennyiségére, ami véletlenszerűen generált, és három másodperc alatt hibátlanul betöltődik". Egy olyan kritikára pedig, ami üresnek találta a Starfield bolygóit, a következő választ adták: 

"A Starfield felfedezésének célja, hogy a játékosokban a kicsiség érzését keltse, és hogy úgy érezzék, túlterheltek. Folytathatod a felfedezést, és találhatsz olyan világokat, amelyeken megvannak a szükséges nyersanyagok vagy rejtett előőrsök, amelyeket átnézhetsz". 

Szerintetek rendben van, ha a kiadóhoz tartozó munkatársak így próbálják meg jobb belátásra bírni az elégedetlenkedő felhasználókat vagy ez már túlmegy egy határon?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)