Hirdetés

A BioWare az EA kötelével akaszthatja fel magát

|

Greg Zeschuk, a BioWare egyik alapítója egy bizarr hasonlattal próbálja elmagyarázni, hogy miért éri olyan sok kritika őket, mióta az EA megvette a céget.

Hirdetés

Sokan úgy gondolják, hogy az EA olyan lelketlen és pénzéhes módszerekre kényszeríti a BioWare-t, mint a mikrotranzakció, vagy okostelefonra fejlesztett spinoffok. Greg Zeschuk szerint ez nem így van, sőt, maguk a fejlesztők akartak mindent kipróbálni, amint megkapták az EA pénzét.

"A legjobb hasonlat, amit használhatok, pozitív értelemben, hogy az EA épp elég kötelet biztosít, hogy felakaszd magad" - mondja Zeschuk.

Az EA 2007-en vásárolta fel a BioWare-t, akik addig egy viszonylag független cégként alapozták meg hírnevüket olyan játékokkal, mint a Baldur's Gate, a Neverwinter Nights, vagy a Star Wars: Knights of the Old Republic. Épp a Mass Effect kiadása előtt történt meg a felvásárlás.

Zeschuk szerint egy nagyon izgalmas időszak volt, mert hirtelen mindent megtehettek, és nagyon át kellett gondolniuk, mire is akarnak koncentrálni, vagy hogy hogyan valósítsák meg az elképzeléseiket. "Aztán rájöttünk, hogy csak csinálnunk kell. Ez volt a legnagyobb felfedezés, ez a kötél, amit az EA biztosít. Nem kérdeznek, és nem mondják, hogy ezt nem teheted meg."

"Teljes kreatív irányításunk volt a játék felett, néhány rajongónak pedig nem tetszett minden részlet. Egyik-másik kísérleti volt, hogy őszinte legyek." Akárhogy is, végül mindenképp az a cél, hogy profitot termeljen a vállalat, szóval az sem járható út, hogy teljesen őrült dolgokkal kísérletezzenek.

"Függetlenként, azt mondanám, konzervatívabbnak kellett lennünk. Egy nagyvállalat tagjaként már lehetünk agresszívebbek, és kipróbálhatunk dolgokat. Ez olyasvalami, ami miatt az emberek vívódnak: túl sokat kísérleteznek, vagy túl keveset."

Ez hát Greg Zeschuk véleménye. Szerintetek tényleg kétséges döntéseket hoz a BioWare mostanában? Vagy még jobb kérdés: tényleg önként és dalolva vállalja át a felelősséget a fejlesztőcsapat? Jobban odafigyelnek majd az állítólagos Mass Effect 4 fejlesztésekor? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)