Hirdetés

A BioWare elárulhatta az új Mass Effect címét

|

Úgy tűnik, hogy a fejlesztők egészen az első rész fejlesztésének idejéig nyúltak vissza inspirációért.

Hirdetés

Frissítés 2: Nem sokkal később a három darabra szabdalt kedvcsináló a teljes valójában, egyetlen összefüggő videóként is elérhetővé vált. Íme:

Frissítés 1: Időközben egy harmadik teasert is kiadott a BioWare, ami egy, a rajongókat lázban tartó ARG-játék részét képezi pár megfejtendő üzenettel együtt. Ezekből egyesek arra következtetnek, hogy Liara, aki még bőven életben lehet az Andromeda idején, egy vészjelzés után megpróbál segíteni a másik galaxisban bajba jutott telepeseken.

Az új teaser címe, a Nebula az Epsilonhoz hasonlóan egyike azoknak az ötleteknek, amelyeket annak idején a BioWare elvetett (lásd a cikk végén).

Eredetileg írtuk: Több mint egy évtizede minden november 17-én megünnepli a BioWare és a Mass Effect játékok közössége az úgynevezett N7-napot. Ha esetleg valaki nem tudná, az N7 egy jelölés az emberiséget képviselő Szövetség haderejénél, és arról árulkodik, hogy a viselője a különleges erők tagja, ráadásul azon belül is a legjobb kiképzésen részesült elit közé tartozik. Shepard, a trilógia főszereplője, valamint Alec Ryder, az Andromeda hőseinek apja is N7-es volt.

Bár nem törvényszerű, hogy az ilyen alkalmakat a BioWare bejelentésre használja, esetleg húzza egy kicsit a rajongók agyát, most mégis az utóbbi történt, pedig már attól tartottunk, hogy teljesen eseménytelenül telik majd el a nap.

Hirdetés

Nem titok, hogy a Dragon Age: Dread Wolfon is dolgozó stúdió egy ideje már gyúrja a következő Mass Effectet is, amivel az Androméda-galaxisba tett kitérő után visszatér a Tejútrendszerbe, ahol minden valószínűség szerint szembesülni fogunk a Reaperek ellen vívott háború következményeivel. A 2020-ban beharangozott alkotásról még keveset tudni, de most úgy tűnik, hogy közelebb kerültünk a címéhez, mivel gyors egymásutánban megjelent két, mindössze 5-6 másodperces rövid videó Epsilon és Defiance címmel (rajtuk valakivel, aki egyértelműen N7-esnek tűnik), valamint azzal párhuzamosan élesedett a https://www.ea.com/games/mass-effect/epsilon oldal.

Az Epsilon kapcsán fontos kiemelni, hogy ez egyike volt a fontolóra vett, de végül a Mass Effect kedvéért elvetett címeknek. És mivel az Epsilon történetesen a görög ABC ötödik betűje, ezzel végérvényesen eldőlt az a vita is, hogy nem hivatalosan Mass Effect 4-ként, vagy Mass Effect 5-ként illik-e hivatkozni az új részre.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)