Hirdetés

A Blizzard véleménye a DRM-ről

|

A PC, és a DRM szócska manapság mindig egy mondatban szerepel, viszont a Blizzard eddig nem nyilvánított véleményt.

Hirdetés

Érdekes, hogy az egyik legnagyobb PC-s fejlesztő eddig nem mondott semmit DRM ügyben. A Blizzard egyike az ősidők óta PC-re is mindent kihozó cégeknek, úgyhogy ők aztán tisztában vannak a helyzettel.

A VideoGamernek adott interjú során azonban kiderült a cég véleménye, Frank Pearce jóvoltából: "Igazság szerint, ha szóba kerül a Starcraft 2, és a DRM, és egyéb védekezési technológiák, akkor vesztes csatáról beszélhetünk. A hackerek száma - akik közül páran kalózok, páran csak a kihívás miatt piszkálják a védelmet - mindig nagyobb lesz, mint a mi fejlesztőinké, ráadásul nekünk inkább a játékkal kellene törődnünk ehelyett a csacskaság helyett. A megoldás a helyzetre, a közösség. Amennyiben jól végeztük a munkánkat, és sikerült úgy implementálnunk a Battle.net-et ahogyan szerettük volna, akkor az emberek akarnak majd belogolni folyamatosan, még az egyszemélyes kampány során is. Egy-egy meccs között beszélgetnek a haverokkal, eldicsekednek a legújabb megszerezett öcsivel, és hasonlók. Ezt látom a legnagyobb esélynek a kalózokkal szemben."
Igaza is van az úrnak, nemde? Aki esetleg a végletekig rosszmájú, esetleg megjegyezheti, hogy a közösség hangsúlyos, de a kalózok miatt csak kimaradt a LAN támogatás a Starcraft 2-ből....

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)