Hirdetés

A Call of Duty franchise elvesztette az egyik veterán fejlesztőjét

|

A Black Ops-részeket is fejlesztő Treyarch Studios szegényebb lett egy szakemberrel.

Hirdetés

Az Infinity Ward, a Sledgehammer Games és a Treyarch Studios (valamint az ezek munkáihoz asszisztáló egyéb stúdiók, mint a Raven Software és a Beenox) felelnek azért, hogy az Activision pénzcsináló gépezete folyamatosan pörögjön és minden évben legyen új Call of Duty, akár tetszik ez, akár nem.

Idén a már többször felborult sorminta alapján a Treyarchnak kellene következnie, de a stúdió projektje kapott még egy évet az Activisontől, cserébe viszont előrébb jött a Sledgehammer újdonsága, a november 10-én megjelenő Call of Duty: Modern Warfare 3. A Treyarch lövöldéje pedig állítólag a Black ops Cold War folytatása lesz, és az 1990 és 1991 között zajlott öbölháborúban játszódhat. 

Hirdetés

Ennek befejezésében és a Treyarch jövőbeli projektjeiben azonban már nem vesz részt a Call of Duty franchise és a stúdió egyik veterán fejlesztője, David Vonderhaar, aki közel 19 év után otthagyta a szériát. Vonderhaar 1996-ban csatlakozott az Activision kötelékébe, ahol vezető online menedzser volt 2000-ig, majd némi kitérő után 2004 októberében került a Treyarchoz (amelyet 2001-ben vásárolt fel az Activision), ahol az első munkája a Call of Duty 2: Big Red One volt, majd a közel két évtizedes pályafutása során olyan projektekből vette ki a részét dizájnért felelős igazgatóként és a cég vezetői csapatának tagjaként, mint a Call of Duty 3, a World at War, a Black Ops 1-4, Black Ops Cold War, a Vanguard és a Warzone/Warzone 2.0 Ranked Play módjai.

Vonderhaar egy LinkedIn-en közzétett bejegyzésben jelentette be távozását, amelyben elmondta, hogy mérhetetlenül hálás a munkatársainak azért az időért, amit a mesterségük fejlesztésére fordítottak, és hogy sosem ültek a sikereken, mindig azon gondolkodtak, hogyan javíthatnának azon, amit terveznek. Természetesen megköszönte a CoD-közösségnek is a szenvedélyüket és lelkesedésüket, amiből energiát merített, ez pedig mindig is meghatározó lesz számára. A Treyarch azóta már Twitteren/X-en is elbúcsúzott a veterán fejlesztőtől. 

Vonderhaar elmondása szerint egy "ritka és egyedülálló" lehetőségért távozott, a játékiparban maradva dolgozik egy még nem nyilvános projekten. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)