Hirdetés

A Call of Duty hangalapú moderációja annyira jön, hogy már szinte itt is van

|

A Warzone és Modern Warfare 2 amerikai lövészei már mától belefuthatnak az új moderációs rendszerbe.

Hirdetés

A Call of Duty: Modern Warfare 3-ra készülve a fejlesztők bejelentették, hogy egy újfajta moderációs megoldást fognak bevezetni. A "globális, valós idejű hang-moderáció" az új epizóddal együtt fog megjelenni, de azelőtt persze tesztelni kell az eszközt.

Az új megoldás egy MI alapú technikát alkalmaz, ami képes beazonosítani a toxikus beszédet valós időben, és képes megjelölni azt, mint gyűlöletkeltő szöveg, diszkrimináció vagy zaklatás.

Hirdetés

Az MI viszont nem fog megbüntetni senkit. Az eszköz csak arra szolgál, hogy leltározza az ilyen eseteket, és tovább küldje azokat a játékmestereknek, akik aztán a Call of Duty szabályzata alapján eldöntik majd, hogy kell-e kiszabni büntetést, és ha igen, akkor mekkorát. Fontos megjegyezni, hogy persze egymás heccelése vagy a barátságos "trash-talk" nem fogja bepöccinteni az MI-t. Senkinek sem kell majd lábujjhegyen beszélgetnie.

A rendszer bétája egyelőre csak az Egyesült Államokban éles, és még csak angolul tud, de ez a jövőben természetesen változni fog. Mint mindig, most is az a lényeg, hogy aki vállalhatóan viselkedik, annak nincs mitől aggódnia.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)