Hirdetés

Mikor kerülhetnek be a Call of Duty játékok a Game Passbe?

|

További vizsgálatokra van szükség a Microsoft és az Activision-Blizzard üzletével kapcsolatban, emiatt pedig kiderült egy fontos részlet is.

Hirdetés

A Sony mindent elkövet azért, hogy megfurja az Activision-Blizzard felvásárlását, de eddig nem sok sikerrel járt, hiszen legutóbb a brazil versenyfelügyelet is engedélyezte az üzletet. Persze ezzel még nincs lefutva a dolog, így a Microsoft mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az igazát, legutóbb azt magyarázta hosszasan, hogy a Sony képtelen lenne megbukni a PlayStationnel

A Sony leginkább az Activision talán legnagyobb franchise-a, a Call of Duty elvesztése miatt lamentál, noha a Microsoft korábban kikötötte, hogy még évekig érkezni fognak PlayStation-konzolokra is az új epizódok, szóval a lövölde nem egyhamar szűnik meg multiplatformnak lenni.

Hirdetés

A Microsoft nemrég tette közzé válaszát a brit verseny- és piacfelügyeleti hatóság (Competition and Markets Authority - CMA) azon döntésére, miszerint a szervezet több aggály miatt felülvizsgálja az akvizíciót, többek között a konzolok, a játékstreaming és az előfizetések terén a versenyre gyakorolt hatása miatt. Ebben egy lábjegyzet Phil Spencer egyik tweetjére utal, amelyben az Activision és a Sony közötti korábbi megállapodásokról van szó - ezek jó ideig megtilthatják a Microsoftnak, hogy a Call of Duty részeket hozzáadhassa a Game Passhez, még a felvásárlás jóváhagyása után is. A Microsoft bírálta a hatóság döntését a vizsgálat kiterjesztésére, azt állítva, hogy a szabályozó testület a Sony panaszait a megfelelő szintű kritikai felülvizsgálat nélkül fogadja el. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A Sony és az Activision még a PlayStation 4 idején kötött marketing megállapodást a Call of Duty franchise-ra, ezt a kapcsolatot pedig a mai napig fenntartják. A CMA többek között ezzel magyarázta a vizsgálat kiterjesztését, amiatt aggódva, hogy az üzlet árthat a PlayStationnek és a Microsoft általa kiszoríthat olyan játékstreaming-riválisokat, mint az Amazon és az Nvidia. A CMA vizsgálatának második szakaszában egy független testület részletesebben is átnézi az ügyletet és értékeli, hogy az valószínűsíthetően a verseny jelentős csökkenéséhez vezet-e vagy sem. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)