Hirdetés

A Call of Duty nem került be minden idők legfontosabb játékai közé, de a Barbie Fashion Designer igen

|

Egy kultikus cím viszont így is helyet kapott a Videojátékos Hírességek Csarnokában.

Hirdetés

A The Strong National Museum of Play minden évben kiválaszt néhány játékot, amik bekerülnek a World Video Game Hall of Fame-be, vagyis a Videojátékos Hírességek Csarnokába. Ez a klub olyan alkotásokat foglal magába, amik nagy hatással voltak a játékiparra vagy a popkultúrára. Tavaly a The Legend of Zelda: Ocarina of Time, a Mrs. Pac-Man, a Sid Meier's Civilization és a Dance Dance Revolution kerültek be, így a lista már több mint 40 nevet vonultat fel. 

Az idei jelöltek között ott volt az Age of Empires, az Angry Birds, a Barbie Fashion Designer, a Call of Duty 4: Modern Warfare, a Computer Space, a FIFA, a GoldenEye 007, az NBA 2K, a Quake, a The Last of Us, a Wii Sports és a Wizardry is, szóval nem volt egyszerű párat kiválasztani, de végül sikerült. 

Hirdetés

A végeredménybe a gamerek is beleszólhattak, ugyanis az egyiket ők szavazhatták meg, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy olyan népszerű franchise-ok képviselői, mint a Call of Duty, a Quake vagy a FIFA bekerüljenek. A Polygon beszámolója szerint a négy szerencsés videojáték a Barbie Fashion Designer, a Computer Space, a The Last of Us és a Wii Sports lettek. 

A The Strong National Museum of Play meg is indokolta a döntéseket: a Barbie játék a lányoknak szóló játékok kiindulópontjává vált, felrázta a szcénát és fontos kérdéseket/vitákat váltott ki; a The Last of Us többek között mélyreható történetmesélése, emlékezetes karakterei, minőségi játékmenete és erős sztorija miatt érdemelte ki a helyét; a Wii Sports szerintük vízválasztó volt a játékiparban, világszerte több millió olyan embert tett játékossá, akiknek korábban eszükbe sem jutott játszani; a Computer Space az első kereskedelmi videojátékként megteremtette a játékipar alapjait. 

Ti egyetértetek azzal, hogy ezek kerültek be a Videojátékos Hírességek Csarnokába?

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)