Hirdetés

A Capcom bocsánatkéréssel ünnepli a Street Fighter V 8. születésnapját

|

A tanult leckék jó helyre kerültek, és minden rendeződött a végén. Ettől még az indulás állapota a mai napig sanyargatja a Capcom vezetőit.

Hirdetés

Számtalan verseny, emlékezetes pillanat, és egy többnyire pozitív Steam állás után nem nehéz elfelejteni, hogy mekkora katasztrófa is volta a Street Fighter V indulása. A játék ugyan egy érdekes és mély harcrendszert kapott, de a netkód borzalmas volt, így a kompetitív harcosok nem élvezhették a meccseket, a hétvégi bunyósoknak pedig semmilyen egyszereplős tartalom nem jutott. Egy drága, vállalhatatlan maszlag volt a Capcom következő nagy dobása a műfajt megreformáló negyedik rész után.

Idővel aztán jött egy nagy DLC benne a kampánnyal. Idővel jöttek új edzőeszközök és feloldható dolgok. Idővel rendezték a szervereket és ugyan a netkód alapjai miatt az SFV sosem lett egy kifejezetten gördülékeny online élmény, az 1v1 meccsek játszhatóvá váltak. Idővel minden rendeződött, és a bukások sorozata után, a Capcom Street Fighter csapata megesküdött, hogy még egy ilyen indulásuk nem lesz. Az eredmény, a Street Fighter 6, amiben minden megvan, amire csak egy FG rajongó vágyhat.

Hirdetés

A stúdió végül kiköszörülte a csorbát, de a legutóbbi tweetjük jelzi, hogy az SF6 sikere nem feledtette el velük az ötödik rész első napjait. Egy hosszas tweetben emlékeztek meg a nyolcadik születésnapját ünnepli harctérről, és kértek újra bocsánatot, annak egykori helyzetéért.

"A megjelenéskor hálózati problémák voltak, hiányos volt a tartalomfelhozatal...stb. Őszintén sajnáljuk, hogy ott és akkor nem feleltünk meg a felén támasztott elvárásaitoknak. A csapat sokszor visszaemlékezett azokra a napokra, és keményen dolgozott azért, hogy mindent helyrehozzon. A végére 45 játszható karakterünk lett, V-Skill, V-Shift és egyéb mechanikákkal és más egyebekkel.

Köszönjük mindannyiótoknak. A játékosok száma a Season 4 kezdete óta jelentősen megemelkedett, amit nagy öröm volt látni. Még ma is emlékszem mennyire boldoggá tett ez. Még ma is több százezren játsszátok a Street Fighter V-t. Ez is nagyon boldoggá tesz."

Minden jó, ha a vége jó, és elnézve, hogy a Street Fighter 6 a műfajban és az egész játékiparban egy elismert sikercím lett, azt hiszem elmondhatjuk, hogy ennek bizony jó vége lett.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)