Hirdetés

A Capcom hamarosan leleplezheti a Dragon's Dogma 2-t?

|

A Dragon's Dogma rendezőjének közösségi médiás aktivitása a rajongók szerint utalás lehet.

Hirdetés

2019-ben derült ki, hogy a Devil May Cry szériát és a Dragon's Dogmát is jegyző Hideaki Itsunónak két projekt közül kellett kiválasztania azt, amivel foglalkozni szeretne: az egyik a Devil May Cry 5 volt, a másik a Dragon's Dogma 2, de mint tudjuk, végül előbbit választotta a szakember. Adná magát tehát, hogy a fejlesztő következő projektje a Dragon's Dogma folytatása legyen (főleg, hogy két éve a Netflix is elkészítette a saját sorozat-adaptációját a játékból), de Itsuno azóta sem leplezte le, hogy min dolgozik.

A legelhivatottabb Dogma-rajongók azonban nem adják fel a reményt, ezúttal Itsuno egyik twitteres posztjába kapaszkodnak. A Dragon's Dogma atyja ugyanis megosztotta a Capcom Dev 1 Capcom Showcase-ről szóló tweetjét, aminél a következő kísérőszöveg volt olvasható: "Kapcsolódj be a Capcom legfrissebb információiért!".

Hirdetés

Sokan ezt utalásnak vették, és egyre több spekuláció bukkan fel a fórumokban, azonban két dolog is arra utal, hogy a Capcom nem itt fogja bemutatni a Dragon's Dogma 2-t. Egyrészt a Showcase bejelentésének szövege azt vetíti előre, hogy a cég elsősorban a már bejelentett videojátékok részleteire és prezentációira fókuszál (mint a Resident Evil 4 Remake). 

Másrészt a vállalatnál három divízió tevékenykedik: a Dev 1 olyan világszerte ismert franchise-okat gondoz, mint a Resident Evil, a Devil May Cry, a Dead Rising és mások; a második csapat olyan verekedős címekre fókuszál, mint a Street Fighter és a Marvel vs. Capcom; a harmadik banda elsősorban a japán piacot megcélzó projekteket fejleszt, mint a Monster Hunter, az Ace Attorney és más IP-k.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Tekintve tehát, hogy Itsuno a Division 1 tweetjét osztotta újra, nem valószínű, hogy a többi csapathoz kapcsolódó projekteket népszerűsítene, márpedig a Dragon's Dogma nem a fő csapat alá tartozik, ellenben az általa jegyzett  Devil May Cry-jal. De ezt már csak suttogva írtuk le. Persze az is lehet, hogy végül valóban bejelentenek valamit a Dogma kapcsán, hiszen a múlt hónapban fellőttek egy honlapot, amivel az első rész tizedik évfordulóját ünnepelték meg. Június 13-án éjfélkor, azaz hétfőről keddre virradóra kiderül az igazság. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)