Hirdetés

A Capcom szerint nincs különbség a modok és a csalások között

|

A Capcom szerint egyes modok problémás képet festhetnek játékaikról és a cég egészéről.

Hirdetés

A Capcom számára 2023 az elmúlt évtized egyik legerősebb éve. A Resident Evil 4 Remake és a Street Fighter 6 hatalmas sikereket hozott a cégnek (az Exoprimal már más tészta), ettől függetlenül viszont van egy eleme ezeknek a játékoknak, ami problémákat okozhat, legalábbis a cégvezetők szerint. Egy Capcom R&D prezentációból kiderült ugyanis, hogy a modokat csalásoknak tekinti a kiadó, mivel azok veszélyt jelenthetnek a termék megítélésére és a cég arculatára.

Mind a Resident Evil, mind a Street Fighter nagyon népszerű a modderek körében. A Street Fighter 6-hoz például számtalan karaktervariáns és egyéb apróság érhető el a NexusModson keresztül, bár az irodában mi sem nyitnánk meg a választékot, a különböző felnőtteknek szóló "szerelések" miatt.

Hirdetés

Valószínűleg pont ez az, amitől a Capcom is tart. A prezentációban feltüntették, hogy a modok rossz fényben tüntethetik fel a játékaikat, ami árthat a cég megítélésének. Ugyanakkor azt is elismerték, hogy egyes modoknak pozitív hatásaik is lehetnek.

A végeredmény azonban mégis az, hogy a Capcom kártékonynak tekinti a modolhatóságot. A kiadó reputációjának veszélyeztetése mellett negatívan befolyásolhatja a szükséges munkafolyamatok elvégzését, és lefoglalja a terméktámogatási osztályt is. Sokan telefonálnak be olyan problémákkal, amelyeket modok okoztak, ezekre értelemszerűen nem tud a Capcom megoldást, és csak vesztegetik a munkatársak idejét.

Kérdéses, hogy tesz-e vagy egyáltalán tehet-e bármit a kiadó ez ellen. Az RE Engine-nel híresen könnyű dolgozni, és nem túl valószínű, hogy a motor új verziójával ez változna.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)