Hirdetés

A CD Projekt RED rossz hírt közölt a Cyberpunk 2077 jövőjével kapcsolatban

|

A fejlesztőcsapat kénytelen volt átírni korábbi terveit, de ez nem feltétlenül probléma.

Hirdetés

A CD Projekt RED a minap több fontos részletet is megosztott a projektjeivel kapcsolatban: megjelent egy ingyenes The Witcher spin-off mobilokra, befutott a Cyberpunk 2077 1.6-os frissítése számos újítással, további hasznos patchekre számíthatunk, és ami a legfontosabb, bemutatkozott a játék első kiegészítője, a Phantom Liberty, amelyben fontos szerepet játszik V mellett Keanu Reeves népszerű karaktere, Johnny Silverhand is. Volt azonban két kellemetlen hír is. 

Hirdetés

Egyrészt a stúdió megerősítette, hogy az aktuális update az utolsó, ami Xbox One-ra és PlayStation 4-re is készül, a többi már nem fog megjelenni az említett platformokra, a Phantom Liberty kiegészítő sem. A CD Projekt RED egy blogposztban fejtette ki bővebben, hogy miért jutott erre a döntésre: 

"A megjelenés óta elsődleges célunk a Cyberpunk 2077 élményének javítása volt minden platformon, különösen a korábbi generációs konzolokon. Az elmúlt másfél évben a csapat keményen dolgozott azon, hogy patchekkel és hotfixekkel tegye a játékot jobbá, számos hiba kijavításával, a teljesítmény és stabilitás optimalizálásával, a játékbeli rendszerek és játékmechanizmusok átdolgozásával, tucatnyi változtatás bevezetésével és egyebekkel. Úgy gondoljuk, hogy a Cyberpunk 2077 PlayStation 4 és Xbox One konzolokon jó állapotban van, és most jött el az ideje, hogy másra koncentráljunk, elkezdjünk előre tekinteni".

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Másrészt az már ebből a bejegyzésből derült ki, hogy az eddig kommunikált információkkal szemben nem lesz több kiegészítő a 2023-ban érkező Phantom Liberty után. A csapat így fogalmazott: 

"Megerősíthetjük, hogy a most készülő kiegészítő az egyetlen tervezett bővítmény, amelyet a Cyberpunk 2077-hez fejlesztünk. Azt a nehéz döntést hoztuk, hogy csak PC-re, Stadiára, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re fejlesztjük, mivel a terjedelme miatt a korábbi generációs konzolokra való kiadása akkora technológiai kihívást jelent, hogy az a játékosok élményét veszélyeztetné."

Emlékeztetőül: 2020 őszén még arról beszélt Adam Kiciński, a stúdió elnöke, hogy a megjelenéshez közelítve egy sor ingyenes DLC-t és kiegészítőt fognak bejelenteni, aztán novemberben ezt módosították arra, hogy a megjelenés után hallhatunk róluk, végül a Cyberpunk 2077 helyrekalapálása elvitte a fókuszt és a javításokra, az ingyenes tartalmi frissítésekre koncentráltak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)