Hirdetés

A CESA szerint irtózatos sokba került a kiadóknak a kalózkodás

|

A japán Computer Entertainment Suppliers Association közzétett egy felmérést, hogy a kézikonzolokon tapasztalható kalózkodás mekkora veszteséget okozott az iparágnak.

Hirdetés

A CESA a világ 114 legnépszerűbb letöltési oldalát figyelte ahhoz, hogy meg tudja saccolni, körülbelül mennyit bukhattak a cégek a kalózkodáson.

Az eredmények nem túl szépek: A CESA kalkulációi alapján a DS és PSP címek kalózkodása 2004 és 2009 között a videójáték piaci szereplőknek nem kevesebb, mint 3,816 trillió jenbe, azaz 41,7 milliárd dollárba került. Ez azért a már a nem semmi kategória. Sőt, az "OMG, NEM SEMMI" kategória.

A CESA megjegyezte, hgoy a peer-to-peer kapcsolatokat nem tudták felmérni tanulmányukban, így az aktuális eredmények sokkal magasabbak lehetnének, ha ezeket is figyelembe tudták volna venni. Úgy gondolom az iparág nagyon drágán tanult most egy leckét - bárcsak tudnánk, milyen következtetést vonnak majd le ezekből a számokból. Egy tény - ez a rendszer nem jó így senkinek - miközben adott játékokkal milliók játszanak több kiadó/fejlesztő megszűnt az alacsony eladások miatt... S ne feledjük a tanulmány csak a kézikonzolokra vonatkozott.

Vajon mi lehetne a megoldás?

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)