Hirdetés

A Crusader Kings III-at is patchelték az ukrán háború miatt

|

Hasonló okok állnak a Crusader Kings III frissítése mögött, mint amik a S.T.A.L.K.E.R. 2 címváltoztatását indokolták.

Hirdetés

Ugyan a Paradoxnál valószínűleg a technikai csapat energiáinak jelentős részét leköti legutóbbi grand strategy játékuk konzolos portja, a PC-s változathoz is készítenek továbbra is frissítéseket. Ezekből a múlt héten is érkezett egy, ami számos aprósággal igyekezett még autentikusabbá tenni a Crusader Kings III-at, miközben kijavított néhány hibát, köztük azt a kifejezetten vicces jelenséget, hogy a betegséggel küzdő karakterek még akkor sem vették le a sisakjukat, mikor egyébként egészségi állapotuk miatt hálóruhában ábrázolta őket a játék. De a különböző technikai jellegű változtatások mellett egy apró szövegrészt is átírtak az alkotók, amivel a világ figyelmét Ukrajnára irányító fegyveres konfliktusra reagáltak.

Hirdetés

A Paradox úgy döntött, hogy Kijev városát mostantól nem az egyébként megszokott angol Kyev néven nevezik a Crusader Kings III-ban, hanem a település nevét a Kyiv írásmódra cserélik. A névváltoztatás nagyon hasonló, mint a GSC Game World és a S.T.A.L.K.E.R. 2 esetében, a Kyev írásmód ugyanis a város nevének orosz kiejtéséből származik, míg az ettől különböző ukrán nyelven a fővárost Kyivnek hívják (ami magyar átírásban Kijiv).

A játékkészítők ezzel egyébként nem számítanak kifejezetten újítónak, sok reptéren, térképeken, illetve földrajzi szótárakban váltottak már angol nyelven az ukrán írásmódra. Ezzel elismerték, hogy a szovjet törekvések, amik Ukrajnát és az ukrán kultúrát igyekeztek az oroszba olvasztani, már a múltat jelentik, és ideje, hogy az ukrán neveket használjuk ott is, ahol az orosz változat terjedt el.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Crusader Kings III-mal persze elsősorban nem ezért érdemes játszani, igaz, a kihagyhatatlan játékoknak járó plecsnit sem csak rendkívül mély játékmenetével érdemelte ki. Elismerésre méltó a fejlesztők azon törekvése is, hogy például a játékban megjelenő történelmi személyeket a lehető legnagyobb pontossággal ábrázolják.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)