Hirdetés

A Crytek szerint a free-to-play a jövő

|

Cevat Yerli, a Crytek első embere szerint öt éven belül az ingyenes modell teljesen átveszi az uralmat a játékiparban.

Hirdetés

Legalábbis ez a terv. Már évekkel korábban volt róla szó, hogy a Crytek szeretné az AAA-s címek minőségét összeházasítani az ingyenes modellel és első lépés gyanánt meg is csinálták a saját kis platformjukat.  A mostanában sokat emlegetett G-Face lényegében egy gamer-facebook, ahol a játékosok hatalmas közössége együtt pörgetheti az ingyenes játékokat, illetve egy platform is, amire vállalkozó kedvű fejlesztők játékokat hegeszthetnek.

 

Yerli egy interjúban azt mondta:„a következő 2-3 évben a F2P igazi versenytársa lesz a dobozos játékoknak a Warface-hez hasonló címeknek köszönhetően. Az ingyenes modell számunkra a növekedésünk kulcsa és persze pár tradicionális konzolos játék is tervben van, de közben kutatjuk az ingyenes konzoljátékokban rejlő lehetőségeket is.” A G-Face első szárnypróbálgatása egy futurisztikus lövölde, a CryEngine 3-on futó Warface lesz, ami a tervek szerint még idén meg is jelenik. A Cryteknél nagyon bíznak az új platformban és készek mások számára is elérhetővé tenni a technológiát, elősegítve az új modell elterjedését.

Persze nem kell megijedni, a Crysis sorozatot fejlesztő cég nem kívánja abbahagyni a játékgyártást sem, pusztán egy innovatív szolgáltatással bővítik a portfóliójukat. „Nálunk mindig a játékok lesznek a középpontban, mindig lesznek saját fejlesztéseink, mert számunkra a játékok a legfontosabbak. Mi csak a technológiát adjuk, de nem ez a fő profilunk. A technológia azért van, hogy remek játékok készülhessenek” – nyilatkozta Yerli, eloszlatva a kétségeket.

 Szerintetek az ingyenes modell tényleg világuralomra törhet és hamarosan kolbászból lesz a kerítés?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)