Hirdetés

A dákó és a hullámvasút története

|

Már csak egyet kell aludni, és a ma szerzett friss házipálinkával leformázom az agyam. Aztán mindent újrarak, de addig is Játéközön!

Hirdetés

A kocsmasportok egyik kiválósága a biliárd, s annak számos megnyilvánulási formája. Pool, Snooker, Rex és még sorolhatnám, melyek közös tulajdonsága, hogy hosszú órákon át képesek szórakoztatni akár egy népesebb baráti társaságot is. Előfordulási helyük leginkább a kocsmák és játéktermek, ahol a golyók és a dákó mellé alkoholt is kaphatunk, persze csak ha meg szeretnénk nehezíteni a saját dolgunkat. A játék nagy előnye, hogy mondjuk a darts-al ellentétben számítógépen is viszonylag jól lehet játszani, mivel a golyók jószerivel csak síkban mozognak, és az ütközéseket is ki lehet számoltatni egyszerű matematikai képletekkel. Ilyen alapokon nyugszik a Quick Fire Pool is. Nevéből adódóan a pool biliárd asztalán és játékszereivel játszák, annyi „könnyítéssel" hogy előre meghatározott sorrendiség nélkül kell a csíkos és teli golyókat a lyukakba terelgetni. Erre alapból két perc áll rendelkezésünkre, amihez minden egyes eredményes gurítás után kapunk még egy kevés időt. Ha egymás után csak sikeres gurításaink vannak, ezáltal növelhetjük pontjaink szorzóját, amivel aztán nevezhetünk a nemzetközi ranglistán.

 

pool.jpg
 

Végezetül itt van még a Játéközön.hu végtelen kínálatából a Skywire 2. Aranyos kis ügyességi játék, amit a népszerű Fikahajító készítőinek köszönhetünk. Sikerélményünk itt akkor lehet, ha a gyerekekkel megtöltött libegőt gikszer nélkül átvezetjük az igen csak tekervényesre sikeredett pályán, amit a fel és le nyilak érzéki simogatásával tudunk elérni. Érzéki, mert ha folyamatosan nyomjuk akkor túlszaladunk, ha pedig elhanyagoljuk, akkor visszazuhanunk eddig elért pozíciónkból. Egyébként nem valami nehéz. Mindig annyi hibázási lehetőségünk van, amennyi emberke ül a kabinban. Ha benézünk egy akadályt, egyikük kizuhan. Szegény...

 

roller_1.jpg

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)