Hirdetés

A Dave the Diver fejlesztői úgy döntöttek, inkább egy zombis shootert csinálnak legközelebb

|

Bár az eddig látottak alapján minket egyelőre nem győztek meg.

Hirdetés

Mindig nagy kérdés egy kis csapat kezdeti sikerei után, hogy milyen irányba is folytassa a munkásságát. Maradjon a már bejáratott, jól működő formulánál és egy folytatásban tökéletesítse az élményt. Esetleg induljon el teljesen más irányba, új mechanikákkal, új műfajban, az előző játéktól eltérő, nagyobb szabású projekt keretein belül?

Nos, a Dave the Divert fejlesztő Mintrocket azután, hogy hogy összehozott egy igen kellemes kis játékot a búvárkodós indie projektje képében, teljesen más vizekre készül evezni. A merülős kaland egyébként meglehetősen pozitív fogadtatásban részesült, a játékosok és a kritikusok is szerették azt, a steam-es terméklapon szereplő "rendkívül pozitív" felhasználói értékelések is erről árulkodnak.

Hirdetés

A minap bemutatkozott a csapat legújabb alkotása, a Nakwon: Last Paradise, ami egy sablonos, nyílt világú túlélőjátéknak tűnik, a már jól ismert zombis köntösbe burkolva. A bejelentés elég váratlanul érkezett egy rövid teaser formájában, ami már első ránézésre is számos kérdést vetett fel. Elsősorban azt, hova tűnt a Dave the Diverre jellemző kreativitás és frissesség?

A látottak alapján egy olyan apokaliptikus városban játszódik majd a kaland, ahol a játékosok kedvükre lootolgathatnak és harcolhatnak, hogy aztán lelépjenek a zsákmánnyal. Mint az kiderült, a túlélő-RPG tizenhat játékosnak biztosít majd teret arra, hogy a túlélésért küzdjenek, mindezek mellett pedig lehetőségük lesz arra is, hogy a társaik ellen forduljanak. Előfordulhat, hogy az árulás nem a legbölcsebb döntés, mivel az ezzel járó hangzavar könnyen oda csábíthatja az utcákon bóklászó zombik tömkelegét.

 

A rendezője, Jang Kyoung Han a következőket nyilatkozta a Mintrocket újdonságáról:

"Egy igazi túlélőjátékot akartunk készíteni, amiben bujkálni kell, menekülni, enni és életben maradni, miközben a zombik vadásznak az emberekre, nem pedig fordítva. A fejlesztése kevesebb mint egy éve kezdődött, de nagyon fontosnak tartjuk a közösség visszajelzéseit, ezért szeretnénk minél hamarabb információval szolgálni nekik, méghozzá a lehető legnyíltabban."

Ami minket illet, egyelőre nem nyűgözött le a Mintrocket zombis alkotása, és attól sem lettünk optimistábbak, hogy a fejlesztők hozzátették, az előzetesben még egy korábbi buildet láthatunk. Persze, reméljük, hogy a Nakwon: Last Paradise végül korrekt belépő lesz a túlélőjátékok igen népes műfajába, de nem bánnánk, ha közben a Dave the Divert sem hanyagolnák el a fejlesztők, és idővel egy tökéletesre csiszolt folytatásban újra lemerülhetnénk a tenger fenekére.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)